Byggahus.se

Ersätta gammalt fönster med betongglas el likn?

 1. B
  Medlem · Väster götaland · 291 inlägg

  Bockstensmannen

  Medlem
  Har ett gammalt badrum som har ett fönster med en träkarm precis ovanför badkaret där det skvätter duschvatten. Här har någon tänkt till, eller inte...
  Hursomhelst tänkte jag ta bort eländet, antigen ersätta med Betongglas eller någon form av PVC-fönster, med plastkarm osv så det tål fukt, behöver inte gå att öppna.

  Alt 1
  Hur gör man för att få betongglaset i rätt antal bitar för att fylla hela fönstret? bygga upp ny karm? finns olika stora betongglas?

  Alt2 var köper man plastfönster och finns något att göra med utseendet?för att få det snyggare?
   
 2. B
  Medlem · Stockholm · 3 087 inlägg

  Byggis1976

  Medlem
  Vi hade liknande problem och fick en skada vid karmen. De som återbyggde förstärkte tätskiktet extra, kaklade in till fönstret och hade lutande plattor för avrinning. Sen satte vi en rund duschstång då vi duschade i badrummet. Detta blev mycket bra, inga problem.

  Plastfönster verkar ju inte snyggt. Dessutom är det nog inte själva "fönstret" som är problemet vid vattenbejutning utan själva smygarna.....,så att byta ut det mot glasblock eller plast påverkar inte.
   
 3. B
  Medlem · Stockholm · 3 087 inlägg

  Byggis1976

  Medlem
 4. F
  Medlem · Stockholms · 1 527 inlägg

  Fred vom Jupiter

  Medlem
  Visserligen finns det även halvbitar av betongglas, alltså 10x20 cm, men jag tror att man oftast väljer att anpassa fönsteröppningen efter glasbetongen, alltså minska eller öka storleken på öppningen till närmaste jämna 20 cm-intervall.

  Karm till betongglas blir nog inte bra. En stor vinst med betongglas jämfört med fönster är att man slipper underhålla karmen.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.