Byggahus.se

Erfarenheter av Myresjöhus / tips

 1. Danne 1350
  Medlem · 49 inlägg
  Hej!
  Är det någon som har erfarenheter av Myresjöhus?
  Nackdelar?
  Fördelar?
  Vill bygga en suterränghus så gärna vill ha flera tips till en bra totalentreprenör ( Stockholm norr ).
  Tack
   
 2. I
  Medlem · 20 inlägg
  Hej, är precis i starten av ett bygge med just Myresjöhus(väntar in justerad planlösning och skall skicka in bygglovshandlingar snart).

  Än så länge är det bara positivt. Kunnig och bra säljare som än så länge inte gjort något för att få mig att tappa förtroende och då är jag ganska kinkig. I mitt fall så fanns bara Myresjöhus att välja på till den tomten vi köpt. Men fördelar är ju att de är stora med mycket erfarenhet. Typ allt går att ändra i deras hus om man verkligen vill sätta sin egen prägel.

  Nackdelar vet jag inga än. Svarstiden gällande frågor jag ställt säljaren har ökat sedan vi skrev kontrakt men jag utgår tills vidare från att det är en tillfällighet. Om inte så kommer det bli ett jobbigare bygge för Myresjöhus än för mig

  Så som sagt, väldigt tidigt i processen än så länge men inget som gör att jag inte skulle rekommendera dem so far.

  /Niklas
   
 3. Danne 1350
  Medlem · 49 inlägg
  Tack Niklas!
  Önskar jag er lycka till med nya bygget/huset.
  Ofta brukar jag undersöka saker innan jag anlita någon/något, men jag har läst lite negativa synpunkter om Myresjöhus och även andra stora hustillverkare, vilket gjorde mig lite förvirrat:thinking:.
  Det är första och kanske sista gånger i mitt liv som kommer jag att uppleva eget bygg erfarenhet, fast jag har gjort massvisa renoveringar i mitt nuvarande gammal hus.;)
  Hur stor är din tomt? och hur mycket fick du totala pris till bygget ? var i Sverige? Har du kollat med andra hustillverkare?
  Mig gäller Stockholm län (Åkersberga) med ca 1300 kvm tomt med byggarea 150 kvm och huset på 150 kvm boarea och fick pris på 5,7 M vilket hos andra hustillverkare har samma eller lite upp o ner.
  Jag väntar på svaret av 2 andra hustillverkare och få se vad har de för prisförslag.
  Har du skaffat oberoende besiktningsman eller du anlita Myresjöhus?
  I vilket fall lycka till.
  MVH
  Danne
   
 4. Hemmakatten
  Medlem · 11 624 inlägg
  5,7 miljoner!? Inklusive tomt hoppas jag. Eller? Inkluderar väl inte VA och el och fiber? Plus det har ni alla andra byggherrekostnader. Låter som ett dyrt bygge. Såå hett är väl inte Åkersberga?
   
 5. Danne 1350
  Medlem · 49 inlägg
  Hej!
  Så är det med kalkyl:
  Hus i utgångsstandard : ca 2,910,000:-
  Mark : 2,000,000:-
  lagfart : 30,800
  bygglov : 70 000
  Anslutnings vatten : 260 000
  Anslutnings El : 27500
  Grundundersökning : 20,000
  Berg/Fyllnadsmassor : 369,000
  Besiktning : 25,000
  -----------------------------------------------------
  ca 5,700,000
  Ett suterränghus
  ---------------------------------------------------------
  Utan suterräng sa han samma pris (?):thinking:...
  -------------------------------------------------------------
  Vad tycker du?
   
 6. Hemmakatten
  Medlem · 11 624 inlägg
  Med mark antar jag du menar priset för tomten?
  Ingår bortforsling av massor i markpriset? Infart, finplanering av tomt? Grunden?

  Till detta får ni räkna pantbrevskostnader, 2% av det lån ni tänker ta. Och eventuella vägplanavgifter för vägen (kolla med kommunen). Fiber, minst 20kkr.

  Geoundersökning kostar 20kkr. Innebär det att det är osäkra grundförhållanden så att ni ev måste påla? Det är dyrt, vet inte ens om det fungerar för ett sluttningshus. Kanske bäst att ni genomför en sådan undersökning själva- innan ni skriver kontraktet.

  Anslutningsavgifterna för VA och el innebär att kommunen sätter upp anslutningspunkter vid tomtgränsen. Resten får ni gräva och dra in själva. Ingår det i priset?
   
  Redigerat 7 nov 2019 01:00
  • Laddar…
 7. Danne 1350
  Medlem · 49 inlägg
  tomt
   
 8. I
  Medlem · 20 inlägg
  Hej,

  Klokt att kolla runt. Jag har en kompis som är säljare på Fiskarhedenvillan så när vi hittat en tomt som enbart fick byggas med Myresjöhus så kollade jag bl.a med honom vad han tyckte om både bolaget och deras lokala säljare. Det var tummen upp vilken gav mig en bra känsla i magen.

  Vår tomt är 1750kvm och ligger Västerås. Huset kommer bli 160kvm och vi kommer landa på en totalkostnad mellan 4,2 och 4,5 milj(ink tomt)

  lycka till
  Niklas
   
  • Laddar…
 9. C
  Medlem · 10 inlägg
  Jag har nyligen byggt nyckelfärdigt hus med myresjöhus i Älvsborg.
  Finns flera saker jag gjort annorlunda.
  * Eftersom väggarna kommer färdiga kan man inte ändra några eluttag i ytterväggarna, ytterbelysningen går heller inte att bestämma efteråt.
  * myresjöhus har skamliga överpriser på tillval, de har redan förhandlat med entreprenörerna, när man sen går igenom exempelvis färg, kakel eller el så får man betala fullpris plus att myresjöhus alltid lägger på 15%. Detta gäller även markarbetet.
  * ingen osb i väggarna vilket vi la till i vissa väggar.
  * de kommer aldrig och fixar reklamationer som de lovar, har varit på dem i två år och varje gång får jag samma svar "Har de inte varit där än".

  Myresjöhus är duktiga på att knyta ann tomter så jag skulle kunna bygga med dem igen om tomten är bra, däremot aldrig ett nyckelfärdigt hus med Myresjöhus igen.