Robert och Caroline har skaffat sig många viktiga erfarenheter som de delar med sig av här i det fjärde och sista avsnittet om deras husbygge. Men vi börjar med att berätta om diffusionsspärrar och inredning.

Du kan läsa artikeln här: Erfarenheter av ett lösvirkesbygge
 
E
Skrivet av: Gäst

Hmm...seriöst?
"? Allt tar längre tid än man tror. Det räcker inte med kvällar och helger. Det är långledigt som gäller. Vi tappade helt tidsramarna. Vi trodde att det skulle ta 4 månader och att vi kunde flytta in när sonen föddes. Han är 2,5 år nu och vi har fortfarande mycket kvar."
 
E
Skrivet av: Robban

Lite luddigt kanske... 4 mån från byggstart till taktätt var planerat. Inflytt va tänkt att ske efter 7-8 mån beroende av hur mycket tjänstledigt jag fick från jobbet... Den tidsplanen höll alltså inte. Kolla gärna bloggen för mer info.
 
E
Skrivet av: Robert Kooijman

Tack Robert för att du ville dela med dig av dina erfarenheter!.
Lycka till!
 
E
Skrivet av: Chritian Wrang

Kul att läsa, har åkt förbi många gånger å gillar huset lika mycket varje gång man ser det.!!
Kul att läsa.
 
E
Skrivet av: E & R

Mitt i prick! Vi är i samma sits.. Slår vad om ni också fått frågorna "Är ni klara snart? Har ni flyttat in än?" några enstaka gånger.. Fördelen med att bygga själv är ju i alla fall att man slipper gapa på hantverkare som aldrig tycks kunna göra rätt.. :) Vi hade planerat att flytta in förra hösten, men nu till jul ska vi (kanske) komma in i huset. Man vill ju inte gärna bo i en byggarbetsplats, så vi försöker bli så klara som det bara går! Det ingen som förstår hur lång tid det tar att bygga ett hus, när man vill lägga pengar på interiör och inte hantverkare. Lycka till och hoppas ni trivs i ert nya hus!
 
E
Skrivet av: Robban

Haha, ja dom frågorna fick man höra några gånger. Men det är inte lätt att förstå hur mycket tid det tar att bygga. Och samtidigt som man har bråttom att flytta in vill man ju inte slarva och fuska med sitt eget, vilket en oseriös hantverkare garanterat hade gjort. Vi slutade, efter några misslyckade inflyttningsdatum, att säga när vi skulle va klara... Det fick ta sin tid, och vi är ju fortfarande inte helt klara. Men däremot väldigt nöjda med resultatet. Lycka till med erat bygge, Robban
 
E
Skrivet av: arthur sundqvist

Kul och intressant projekt. Bra att ni skriver om hur ni gick tillväga så att andra också vågar skapa egna husprojekt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.