personstarthumb-up

Erfarenheter av åkgräsklippare

2k läst  4 svar

 1. T
  Medlem Nivå 10
  Jag har nu en lite större Bolens, som iofs är väldigt trevlig, men som äter drivremmar till klippaggregatet (räcker ungefär till en halv gräsklippning och kostar 1600 spänn styck och verkstan går bet på problemet), så jag börjar tröttna ur på den och funderar på att plocka av klippaggregatet och ha den som ren trädgårdstraktor och köpa ny klippare.

  Frågan blir då vilken modell man ska ha. Mina krav:

  * Jag har en rätt stor gräsmatta (någonstans kring 15-20 000 m2), så bra kapacitet är ett måste. Inga småmaskiner för pyttiga villaträdgårdar.
  * Bra klippbredd. Det är kul att köra åkgräsklippare, men inte så kul att det är fel om det går lite snabbare.
  * Det är en äldre gräsmatta som bitvis är lite skumpig, så inte allför känslig för sådant.
  * Hydrostatdrift. Jag vill inte sitta och växla hela tiden.
  * Det finns en hel del träd och plock på gräsmattan, så det är bra om den är lite smidig. Zero turn hade varit nice, om priset är rätt.
  * Pris. Definitivt en faktor, går ogärna över, säg, 20-25 kkr. Begagnat är ett alternativ, om skicket är bra och modellen rätt.
  * Bekväm att köra. Ska jag skumpa fram i fyra timmar med min dåliga rygg så måste den vara bekväm.

  Vad har ni för erfarenheter av olika modeller? Rekommendationer?

  Alternativt, är det någon i Borlängetrakten som är überguru på Bolens-klippare eller klippare i allmänhet som har lust att, mot en rimlig ersättning, fixa den?

  Ett alternativ för mig är också att ge upp på remmarna, byta ut hela remskivepaketet mot en hydraulpump och tre hydraulmotorer och några slangbitar, men det är tyvärr lite över mitt huvud.
   
 2. H
  Medlem · Nivå 16
  Har en husqvarna rider 13. Är mycket nöjd. Ca 1 meter klippbred, frontmatat aggregat och väldigt smidig och liten svängradie. Går loss på 35 ny men köper du en begagnad ligger du ju rätt i pris. Robust plåt med ett bra intryck. Inte många plastdetaljer och jag kör två säsonger på en rem. Har cirka 5000 kvm.
   
 3. Immobil
  Medlem · Nivå 15
  En begagnad proffsmaskin från Toro skulle jag rekommendera.
   
 4. J
  Medlem Nivå 4
  Håller med Immobil, en begagnad proffsklippare från ett stort märke som tex Toro, Kubota, John Deere, Iseki eller Belos.
   
 5. G
  Medlem Nivå 8

Hej där! så kan du också ställa frågor i forumet. :love: