EPS-system

3k läst  2 svar

 1. S
  Medlem Nivå 1
  Hej!

  Ni bygger i EPS system, vad har ni då för u-värde och hur fäster man utvändig/invändig beklädnad. Hur länge håller EPS systemet utvändigt? Jag har hört att "frigolit/EPS" börjar att suga åt sig vatten efter 10-15år?

  MVH

  Magnus
   
 2. EMRAHUS
  Medlem Nivå 1
  Hejsan Magnus;

  Det stämmer att vi bygger i EPS system.

  När det gäller våra U-värden så har vi energihus som byggs i 0,19 i U-värde.

  I Mars på Hem och Villa mässan kommer vi lansera Sveriges första passivahus i katalogform och dessa hus har ett U-värde på 0,1 gällande ytterväggarna.

  När det gäller infästningar;

  Insida yttervägg: Här använder vi skivmaterial för att man på ett lätt och smidigt sätt ska kunna fästa saker.

  Utsida yttervägg: Vi använder en tjockputs på ytterväggens utsida så för att fästa belysning mm håller detta utmärkt. Om man vill fästa en ev markis som väger betydligt mer brukar vi förbereda för detta innan huset putsas, dvs man förstärker innanför putsen.

  När det gäller att frågan ifall EPS suger åt sig fukt efter ett viss antal år, vi klär in hela EPS så den utsätts aldrig för fukt, mer än under byggnationstiden, vilket rör sig om några månader.

  Jag ska också dubbelkolla detta med vår konstruktör som sitter i Sveriges Fuktråd.

  MVH

  Håkan Svensson - Säljstöd EMRAHUS
   
 3. S
  Medlem Nivå 1

  Passivhus

  Hej igen!

  Du nämner att ni ska komma med ett passiv hus med u-värde 0,10. Är det samma byggsystem? Hur tjocka är väggarna då och hur mycket är betong respektive frigolit ? Var kan man få mer info om ert passiv hus. Vad har ni för kvm pris.

  MVH
  Magnus
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: