Byggahus.se

Entretak, hur gör jag?

 1. Dalbotös
  Medlem · Dalsland · 2 742 inlägg

  Dalbotös

  Medlem
  Fel forumdel kanske, vänligen flytta i så fall.
  Hur som, jag skulle behöva bra bilder eller en mycket utförlig beskrivning på hur jag snabbt bygger ett entrétak då jag uppenbarligen inte har något alls att säga till om gällande vädret...:( Det är dessutom mycket både på jobbet och hemma så jag har inte tid att sitta och klura ut något fiffigt när yr.no lovar regn och snö den närmsta tiden.

  Förutsättningar; 150 cm brett, platt samt vinklat ner från huset. Bärande på sidorna blir två konsoller eller vad man nu kallar dem, trekanter ni vet. Max höjd från framkant till bakkant är ca 30 cm. Beklädnad blir nog bara papp, är rädd att det bygger för mycket med läkt och pannor? Har inte koll på vad det blir för vinkel och det finns ju minimumgränser som väl är bra om man följer.

  Vad bygger jag "konsollerna" av? Räcker 2"2 eller måste det vara kraftigare? Sen är det dessutom en rolig liten detalj som jag tänkte på femtioelva gånger när jag panelade om väggen men likväl glömde; det finns ingen regel bakom... Hur fäster jag allt så det sitter?
  Hoppas på svar!
   
 2. P
  Medlem · Västra Götaland · 763 inlägg

  petersson79

  Medlem
  Finns ju färdiga att köpa, men dessa kanske inte är tillräckligt stora...
   
 3. Dalbotös
  Medlem · Dalsland · 2 742 inlägg

  Dalbotös

  Medlem
  Det finns det säkert men jag tänkte göra ett försök iallafall.
  Ingen som har någon ritning?
   
 4. Ola78
  Medlem · Landsbro · 1 072 inlägg

  Ola78

  Medlem
 5. Dalbotös
  Medlem · Dalsland · 2 742 inlägg

  Dalbotös

  Medlem
  Aha! Precis vad jag letat efter men inte hittat! Tack för det!
   
 6. Ola78
  Medlem · Landsbro · 1 072 inlägg

  Ola78

  Medlem
  Varsågod, det är kul om du inte behöver tänka mer på hur du ska göra med skärmtaket. Ditt problem med infästningen, har du stående panel så ser du ju var du har spikat den och då har du en spikläkt där bakom. Mät var du tänker ha överkanten och se om du har en spikläkt i närheten där och mät sen var du ska skruva nästa hål. Spikläkten sitter ju spikade på en regel så hittar du dom blir det stumt bakom panelen skruven drar bra.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.