Byggahus.se

Entrepenadavtal med Älvsbyhus

 1. K
  Medlem Nivå 1
  Hejsan!

  När vi skulle köpa vårt Älvsbyhus, skrev vi under ett entrepenadavtal. Säljaren sade aldrig att det var ett oberoende företag (som han äger!) som stod för dessa tjänsterna. Det var bara allmän sagt att man skrev alltid på detta pappret, det ingick liksom i alla papper som man skrev på när man beställde sitt hus.

  I detta avtalet antog de sig att utföra grävarbetena, VA-servisen, ombesörja grus, plastfolie, plaströr, container, lyftkran. Inte så mycket mer än det....För 315 000 kr!!?? Tycker ni det är rimligt? Vad har det kostat er? Sen, om man inte ville h >:(a det paketet, så fick man ändå betala 18 % av den summan! Fast säljaren klargjorde aldrig att man hade ett val.

  Tacksam för svar

   
 2. L
  Medlem Nivå 1

  Re: Entrepenadavtal med Älvsbyhus

  >:( :surprised:Detta låter absurt. Var bygger ni? För det första måste de ge er rätt information och en valmöjlighet annars anser jag det är det rent kriminellt. Priset är också rent åt he.... Bara att konstatera att ännu en säljare har mage att sko sig på oerfarna  husköpare. Först tjänar de på huset sen på sin egen entreprenad och inte är det lite heller. Verkar som man har valt fel yrke, fast det är rätt skönt att kunna sova gott på nätterna som man kan göra när man inte lurar skitarna av folk. Men sådana människor har väl inga skrupler. Hade jag varit i era kläder så hade jag inte nöjt mig med detta utan gått vidare och ställt till ett himla liv.
  ;)Mvh Lars
  Ps Vissa säljare tar till och med plastfolien som kommer med huset och är till för att täcka virket mm under byggtiden och lägger i krypgrunden ( den är alltså inte åldersbeständig som den skall vara ). Så gnidna är dom, allt för att tjäna en krona mer. Vissst blir man heligt förbannad på sånt.
   
 3. R
  Medlem Nivå 7

  Re: Entrepenadavtal med Älvsbyhus

  Det är absurt, när vi för ett år sedan startade upp för vårt kommande husbyggande så tog vi bl.a in pris från en i vårt närområde Älvsbyhussäljare, i den offerten stod bl:a då under punkt 1 och 2 just dom saker du nämner + lite annat. Då jag ringer och frågar vad i denna summa på 444.000 som är själva grundentreprenaden så svarade han 350.000:-, då skall tilläggas att vår tomt av en geolog konstaterats vara mycket enkel att schakta och grundlägga. Då jag påpekar att vi anlitat en geolog till att göra en undersökning av tomten och att den punkten kan strykas och avdrag på priset skall göras så svarar denna säljare att det går inte utan det ingår i priset och att den gör dom ändå så det var inget att diskutera.

  När man sen läser här att det i vissa fall ligger långt under 100.000:- för samma jobb så undrar man ju lite vad som pågår.

  Skall tilläggas att samma kontor för ett tag sedan sålde slut på över 40 hus på en visning till ett attraktivt tomtområde som dom hade option på, jisses om dom tar samma hutlösa pris för dom entreprenaderna så behöver man ju inte vara Einstein för att räkna ut vad dessa 3 säljare tjänat som finns på detta kontor.
   
 4. W
  Medlem Nivå 7

  Re: Entrepenadavtal med Älvsbyhus

  "I detta avtalet antog de sig att utföra grävarbetena, VA-servisen, ombesörja grus, plastfolie, plaströr, container, lyftkran. Inte så mycket mer än det....För 315 000 kr!!??"

  Jag förstår överhuvudtaget inte var dessa kostnader uppstår. I mitt anbud från Älvsbyhus så ingår grund, och det innefattar så vitt jag vet grus, plastfolie, VA mm. Om man måste hyra lyftkran och sopcontainer vet jag inte, men troligtvis så har de kran på lastbilen och soporna får man väl ta hand om som man vill.

  Det som skiljer Älvsbyhus jämfört andra är att de kräver en markundersökning för att garantera grundpriset. Det beror på att deras krypgrunder kan vara känsliga om markförhållandena är dåliga.

  Det verkar onekligen som om hussäljaren försöker skära emellan en hel del med detta upplägg. Ring Älvsbyhus och red ut begreppen om vad som ingår ifrån dem och inte. Ta sedan in offert på de jobb som inte ingår (kan inte vara mycket).

  Om du redan skrivit på detta entreprenadkontrakt kan det bli svårt att krypa ur, men du bör undersöka möjligheterna.
   
 5. K
  Medlem Nivå 1

  Re: Entrepenadavtal med Älvsbyhus

  Hej igen!

  Vilka kontor har ni använt? Jag har använt Helsingborgskontoret... När man som oerfaren husköpare satt där på kontoret, sades det aldrig att det var två olika företag som hade hand om husförsäljningen. Man köper alltså själva huset av Älvsbyhus, men kontakterna och papperna med kommunen, VA-servisen, tomrör för el, plastfolie, grus, container, lyftkran, kakel över köksvasken köper man av entrepenören, vilket i mitt fall var gift med min försäljerska, och satt på Älvsbyhuskontoret, i rummet brevid, så man trodde ju att allt var älvsbyhus, men i verkligheten hade han sitt eget företag i deras kontor, på samma adress. Fattar ni att man blev vilseledd? Och att man har betalt 315 000 kr för detta......

  >:( >:( >:(
   
 6. M
  Medlem · Nivå 8

  Re: Entrepenadavtal med Älvsbyhus

  Det låter som tämligen märkliga förfaranden... Kanske läge att kontakta kommunens konsumentrådgivare?
  Om de priser ni fått betala är oskäliga, och det dessutom finns personliga relationer till de entreprenörer de rekommenderar så borde de kunna åka dit på det. För att inte tala om otydlig/otillräcklig prisinformation...
  :(
   
 7. I
  Medlem Nivå 1

  Re: Entrepenadavtal med Älvsbyhus


  vi har köpt en av de 42 tomterna som vi antar att du pratar om (?) och vi ska betala 348000 för punkterna 1 till 6 i avtalet, det vill säga markarbetet. Kan också tillägga att vi fick reda på av säljarna att om vi inte tog entreprenadavtalet fick vi inte köpa tomten.... lite utpressning det där enligt min mening!
   
 8. R
  Medlem Nivå 7

  Re: Entrepenadavtal med Älvsbyhus

  Ja jag menar just dom tomterna, 348.000:-!!!!!! x 42 det rasslar till i kassan hos herrarna på det kontoret som tjänar grova pengar på markentreprenaden. Det är egna företagare som är agenter åt Älvsbyhus så dom tjänar pengar på det dom kan sälja in, t.ex det berömda "Malmöhuset" som då är utrustat med diverse gullgull som dom prompt vill offerera trots man klart sagt ifrån att man själv vill välja sina tillval. Vi bad om en offert på Tyr med det vi ville ha men offerten som kom var "Malmöhuset" rakt av med det dom ville man skulle köpa och därmed tjäna ännu mera pengar, när jag sen sa ifrån på skarpen att det är vi som ska bestämma vad vi vill ha i vårt hus så offererade dom motvilligt detta men tjatade på om vi inte skulle ha både det ena och det andra som då vi valt bort men som ingick i Malmöhuset.

  Vet inte vad jag ska kalla dom här metoderna av dom här försäljarna utan att kliva över gränsen men tveksamt är det minsta man kan säga.

  Kan tilläggas att våra nya grannar byggt med Älvsbyhus nu i vår och deras resa har kantats av diverse strul och klantigheter som gör att man är glad att man inte valt Älvsbyhus och gött deras giriga agenters pengapungar med oskäliga belopp för något som jag inte anser vara värt dom hutlösa pengarna.
   
 9. W
  Medlem Nivå 7

  Re: Entrepenadavtal med Älvsbyhus

  Tittar man på Älvsbyhus hemsida så ser man tydligt att det inte behövs någon extra lyftkran. Husmodulerna lyfts på plats från lastbilarna med deras kranar och en del knuffas på plats. Det verkar onekligen som om de tar betalt oskäligt mycket för väldigt lite. :(
   
 10. T
  Medlem Nivå 3

  Re: Entrepenadavtal med Älvsbyhus

  vi ska använda lyftkran eftersom vi annars måste göra en väg vid gaveln som håller för lastbilarna. det blir lite dyrare men mkt smidigare eftersom vi sedan måste ta bort grus mm(det blir en del på grannens tomt). detta kostar ca 7 tkr.
   
 11. S
  Medlem Nivå 2

  Re: Entrepenadavtal med Älvsbyhus

  Vinkelhus kräver lyftkran enligt Ä-hus pärmen. Här kostar markarbetena 90 000 V-botten.
   
 12. R
  Medlem Nivå 7

  Re: Entrepenadavtal med Älvsbyhus

  Som sagts tidigare lite skillnad på 90.000:- och 350.000:-. Och det skrämmande i sammanhanget är att siffran 350.000:- kommer direkt utan att säljare vet ett enda dugg om tomten som då enligt vår egen geolog sagt blir enkel att förbereda och grundlägga. Då vi även tittat på en annan tomt som Älvsbyhus hade som lutade en del så kom snabbt siffran 250.000:- extra för uppfyllning + då 350.000:- för grundläggning så 600.000:- bara för grundläggning, bara en parantes i det hela men visar bara hur vissa s.k seriösa säljare försöker sko sig på oerfarna husbyggare.
   
 13. K
  Medlem Nivå 1

  Re: Entrepenadavtal med Älvsbyhus

  Bara några paranteser i det stora hela; Vet ni att man betalar för manskapsbod för byggarna, men att byggarna antingen åker hem om kvällarna eller bor i huset under byggtiden. Det kan också nämnas att med 1 1/2-plans husen så är det inte standardmått mellan takstolarna, vilket gör det till ett himla pusslande när man ska isolera och inreda ovanvåningen. Det är för att spara en takstol per hus! :surprised: Allt för att tjäna en hacka!
   
 14. Jesca_j
  Medlem Nivå 11

  Re: Entrepenadavtal med Älvsbyhus

  Vissa av Älvsbyhus säljare verkar ju helt jäkla oseriösa när man läser dessa inlägg!! :surprised: :surprised:

  Vi var själva inne på att bygga ett Älvsbyhus i Umeå och vi hade då kontakt med en säljare som gav ett mycket ärligt, seriöst intryck och som INTE hade en egen entreprenadfirma "på sidan om" utan rekommenderade en mycket erfaren grundfirma som offererade mark/grund-arbetena för runt 100.000:-

  Det är synd att vissa säljares metoder att sko sig själva på kundernas bekostnad får en massa negativ, dock befogad, kritik att falla på husföretaget. :(

  Jag tycker dock samtidigt att Ä-hus centralt borde hålla koll på att dess säljare inte mer eller mindre uppsåtligt beter sig bedrägligt gentemot sina kunder, så ett visst ansvar faller även på dem.
   
 15. O
  Medlem Nivå 4

  Re: Entrepenadavtal med Älvsbyhus

  Vad är det som ingår i dom där extra punkterna som dom tar betalt för? Ingår tex. VA-anslutning och el/tele? Vi fick betala följande för våran tomt. Vi har ett Ägir och ca 1000m2 kommunal tomt.

  Markarbete 150000:-
  Sand/grus/makadam mm. 45000:-
  VA 122000:-
  EL 25000:-

  =342000:-

  sen för gräsmattan har vi betalt ca 70000:-

  Om allt det ingår så är det nog ett normalpris....