Energiproffset Stefan byggde ladan med smarta energilösningar

7k läst  146 svar

 1. N
  Medlem Nivå 1
  Matar man grisen i fel ända, då blir det ingen vidare julskinka.....ops råkade jag tänka..
   
 2. N
  Medlem Nivå 1
  Den största besparningen man kan göra är inte gör sig av med någon energi, genom att bygga bra isolerade hus som återvinner och uttnyjar energi i dess omgivning, ( då tänker jag inte på grannen)
  Solen ger oss mycket genom att värma våra tak och mark, en kombination av smart teknik och tradionell kan uttnyja detta mycket effektivt. Det är framtiden, där alla hus prodcerar driver sig själva mer och mer.

  När ett hus inte gör av med någon energi behöver den inte heller så mycket tillskott.
  Så helt rätt tänk, jobba med naturen, inte imot den.

  Nicklas Larsson
  Tekniskfysiker och byggtekniker
   
 3. H
  Medlem Nivå 9
  Tycker BBR kraven är högt satta, grön el via värmepump och solceller på taket samt ett bra klimatskal måste ändå vara vinnaren, bekvämt och energisnålt.
   
  • Laddar…
 4. Mossen stefan
  Medlem Nivå 7
  För långt mellan tank och kamin räknade på detta men det skulle inte fungera på rimliga dimensioner. Bra tanke som jag vet andra har fått att fungera.
   
 5. S
  Medlem Nivå 7
  Var hittar du ett sån "lada" att jämföra med? I varje fall en lada med fina detaljer som jag förstår är värt att bevara. Vem vet snart kanske han skaffar en luft/luftvärmepump då han ledsnat på att elda. Som också är förnybar teknik.
   
 6. S
  Medlem Nivå 7
  Med ditt inlägg tänker jag på Tesla till en kostnad av 825-1,1 miljon. Som bara drar ca 2 kr/milen i el. De drar av 82.000 för fem års bensin. Är den både energieffektiv och ekonomiskt effektiv?
   
 7. M
  Medlem Nivå 7
  Behöver ju inte vara specifikt en f.d. lada, det finns det naturligtvis inte många av. Men det finns väl ett och annat bostadshus som utgörs av en ombyggd skola, järnvägsstation eller dylikt, där det finns liknande förutsättningar dvs hög takhöjd och stora fönster...
   
 8. H
  Medlem Nivå 9
  Tesla drar väl inte av för nån bensin, de har gjort en kalkyl där de visar vad man sparar..
   
 9. F
  Husspekulant Nivå 1
  Imponerad av bygget, men framförallt imponerad av Budgeten. Min gissning var en 6-7 miljoner innan han avslöjade budgeten :)
   
 10. H
  Medlem Nivå 9
  3.5miljoner är ganska mycket ja, fick ganska mycket ”gratis”

  Vi byggde nytt 2011, inkl tomt för 500’ så hamnade vi på 2.9milj inkl garage.
   
 11. S
  Medlem Nivå 7
  De presenterade åtminstone ett lägre pris tidigare vid marknadsföring. Sedan la de på kostnaden för bensin och vad man skulle spara på fem år. Även fast Konsumentverket talade om att så kunde man inte marknadsföra. Läs längre ner i artikeln.
  https://teknikensvarld.se/tesla-vilseledande-i-sin-marknadsforing-igen-251006/
  "Då skrev Tesla ut, med stora bokstäver och siffror, att en Model S 70 kostar 675 000 kronor, när den i själva verket kostar 775 000 kronor. I det förstnämnda beloppet har Tesla dragit av en kostnadsbesparing på 100 000 kronor jämfört med om man kör en bensindriven bil i fem år. Minst sagt vilseledande, vilket även Konsumentverkets jurist höll med om, då priset för bilen är 775 000 kronor och ingenting annat, det är vad man får punga upp för att få hem en bil. Vad du sedan har sparat in efter fem års körning är irrelevant vad gäller inköpspriset."
   
  Redigerat
 12. H
  Medlem Nivå 9
  Lite luddigt, eller rätt så luddigt, var lite sugen att klicka på köp och läste detta igår, och fick fundera litet..
   
  • Laddar…

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: