Byggahus.se

Elpatron inköp till 6300 liters acktank/Ved

 1. G
  Medlem Nivå 4
  Då var det dax att bestycka nya acktanken. Tänkte höra om det var någon som har erfarenhet. Jag bröt ut frågeställningen från min stora tråd :

  http://www.byggahus.se/forum/biobraensle/105829-voermesystemslayout-pannrum.html

  Jag har 16A huvudsäkring.Jag antar att det största jag kan sätta in är en elpatron på 6kW och en på 4.5kW samt även ett automatikskåp med effektvakt.Jag har tittat på lite olika alternativ:

  I Rinkaby rör hittade jag Elpatron K200 effekt 4.5kW samt en på 6.5kW. Även ett automatikskåp med effektvakt samt tisdfördröjning Kostnad 1280kr +1300kr+2500kr =5080Kr

  Värmebaronen har ett paket 5 RSK 621 08 73 total Effekt 10,5kW Innehåller :VB 4520 + VB 6020 + VBB 222 kostar 6663Kr inkl moms i deras katalog. Går nog att köpa på VVS on net lite billigare.

  Hittade även ett märke till, Brukspatronen med nästintill steglös effekt, men den är nog lite onödig dyr för mig då jag egentligen ska försöka undvika använda elpatronerna...Såg väldigt raffinierad ut...

  http://www.relek.se/privat/elpatrone...lpatroner.html

  Nu till frågorna:
  1:Är det någon som har kännedom om dessa olika märken och kan ge en rekommendation. Kanske finns det andra märken som är bättre?
  2: Finns det möjlighet att koppla en extern termostat till dessa elpatroner ovan. Ser ut på bilderna som om den termostat till elpatronen är avsedd att sitta i den. Finns det någon färdig styrning att köpa där man kan styra tillslaget av elpatronen/-erna och ha en givare monterad i toppen av tanken.

  Hittade lite inspiration i tråden: http://www.byggahus.se/forum/biobrae...aettetank.html

  //Gördetsjälvaren
   
 2. Andreas_Hansson
  Medlem Nivå 12
 3. G
  Medlem Nivå 4
  Jag har en Termomatic CBJ, till min bivalenta shunt.

  Så man kan använda reläboxen separat som finns att köpa till ERA'n att styra tillslaget av elpatronerna.
  Jag lurade lite på det när jag läste den tråden jag bilade, men trodde att att den kanske styrde mer än så.
  Så detta är alltså en fungerande väg frammåt?
   
 4. Andreas_Hansson
  Medlem Nivå 12
  Jag tror inte att den fungerar till CBJ faktiskt.