personstarthumb-up

Elmotorsåg

8k läst  10 svar

 1. S
  Medlem Nivå 1
  Står här i valet och kvalet med att köpa en elmotorsåg. Vet inte om det ska bli en Stihl, Husqvarna eller Jonsered. Hoppas att det kan finnas någon där ute som kan hjälpa mig med detta problem. Vad skulle ni själva välja??
   
 2. J
  Medlem Nivå 1
 3. D
  Medlem Nivå 1
 4. E
  Medlem Nivå 6
 5. S
  Medlem Nivå 1

  Re: Elmotorsåg

  Hej!

  Är också intresserad av en elkedjesåg. De där Boscharna såg ju trevliga ut. Någon som vet vad de kostar och var man kan köpa dem i Storstockholmsområdet?

  Tack på förhand.

  Mvh/CH
   
 6. apersson850
  Medlem Nivå 9

  Re: Elmotorsåg

  Köpte en kinesisk 600-kronorssåg på Netto. Har hitintills hållt bättre än 1700-kronors Husqvarna.
  Elsågar från Jonsered, Husqvarna och Partner tillverkas för övrigt på samma ställe, i Sarpsborg i Norge.
   
 7. S
  Medlem Nivå 1

  Re: Elmotorsåg

  Tänk vad många goda råd. Tror just nu att jag har snöat in mig på en såg med längs monterad motor typ Husqvarna, Partner, Jonsered. Tydligen tillverkade i samma fabrik... DÅ lutar det nog åt en Partner och det mest pga. priset... Kvaliten kanske då inte skiljer så mycket heller?? Någon som vet vart man köper dessa till bästa pris i Stockholms trakten...
   
 8. mattiasp
  Moderator · Nivå 15

  Re: Elmotorsåg

  Makitas sågar har längsmonterad motor. Personligen har jag goda erfarenheter av Makitas maskiner, även om jag inte har provat just kedjesågarna. Däremot har jag en elektrisk häcksax från Makita. Den har en del genomtänkta detaljer, som snabbstopp och tvåhands-dödmansgrepp.

  Jag är övertygad om att kedjesågarna är förträffliga. Jag har inte blivit besviken på någon av mina 6 Makitamaskiner, och då har jag köpt samtliga utan att ha klämt på dem först.

  Makita är i regel betydligt billigare i Tyskland

  http://www.hundt-direkt.de/kettensaegen.htm
   
 9. S
  Medlem Nivå 1

  Re: Elmotorsåg

  Nu kan jag tillslut iaf. medge att det var priset som avgjorde. Och en rabatt check från Jula på toppen. Med andra ord så vart det en Partner 1950W med längsmonterad motor för smidigheten. Man får tacka och bocka för alla goda råd som man fick...
   
 10. B
  Medlem Nivå 4

  Re: Elmotorsåg

  Sån har jag. Fällt träd, sågat upp stockar och renoverat med den. Smidig att ha när man jobbar med ved och är själv, släpper så är den av. Låter inte så mycket heller. Och så slipper man avgaser när man är inomhus. Har bytt kedja på den några gånger när den fått sig några törnar. Annars är jag riktigt nöjd med den.
   
 11. Fein
  Medlem Nivå 7

  Re: Elmotorsåg

  Jag har oxå en sådan. Fantastiskt kul att jobba med den :)
   

Hej där! så kan du också ställa frågor i forumet. :love: