Byggahus.se
  1. Hur mycket el förbrukar du? Jämför med andra

Elmätare, H1-port / P1-port / HAN-port (många namn verkar florera)

  1. R
    Medlem · 2 922 inlägg

    RoAd

    Medlem
    Märkligt. Felmeddelandet säger ju klart och tydligt att funktionen bara vill ha ett argument medans den är definierad med två i h-filen.

    Det vore väl för långsökt att det finns med en p1reader.h i installationen av esp8266, men det kanske är värt att testa ett namnbyte till något som garanterat inte finns och testbygga med den istället.
     
  2. G
    Medlem · 12 inlägg

    Gothian

    Medlem
    Kan vara så att han har en gammal version av koden. Testa att hämta hem den senaste från github. Har du den senaste så kolla om en äldre version funkar men de scenariot är långsökt
     
  3. blackarrow
    Elektroniktokig · 4 439 inlägg
    Vad är det för miljö?
    För att hitta filer med P1Reader(..) kan du ju på lämpligt ställe i filträdet prova:
    grep -r P1Reader .

    Vad som saknas i felutskriften är ju _var_ fel fil hittas...

    Radnumren i felutskriften stämmer ju inte med h-filen från inlägg #430.
     
  4. M
    Medlem · Kalmar · 25 inlägg

    msv

    Medlem
  5. blackarrow
    Elektroniktokig · 4 439 inlägg
  6. R
    Medlem · 2 922 inlägg

    RoAd

    Medlem
  7. R
    Medlem · 2 922 inlägg

    RoAd

    Medlem
    Snyggt fångat! Det missade jag.
     
    • Laddar…
  8. M
    Medlem · Kalmar · 25 inlägg

    msv

    Medlem
  9. AlfaHannes
    Medlem · 54 inlägg
    Så hör ett halvår senare undrar jag om du har någon uppdatering på detta? Vi har just fått e360 hem till oss och får inte ut någon data, har kontaktat eon men de är ju sega…

    Vet du om buggen har blivit fixad av Landis?
     
  10. gustavstrandberg
    Medlem · 23 inlägg

    gustavstrandberg

    Medlem
    Jag felanmälde buggen till Landis ihop med Tibber för ca 1,5 år sedan när jag betatestade Pulse P1 ihop med Tibber. Fick då bekräftat att det är en bugg i mjukvaran i E360 som gör att den slutar skicka data på P1-porten.
    Fick då svaret att de skulle komma med en uppdatering om några månader... sedan blev det maj... och efter semestrarna. Nu senast har de beslutat att skicka mig en ny elmätare så elbolaget får byta ut den. Den skulle varit här den 15e oktober men ännu har elbolaget inte fått den. Usel information och dålig kundservice. Hade jag haft valet hade jag valt en annan leverantör.
     
    • Laddar…
  11. AlfaHannes
    Medlem · 54 inlägg
    Vilket j-la skit. Men precis vad jag misstänkte. Synd att jag la så mycket tid på att felsöka bara, innan jag gick in här och kollade :D

    Man tänker ju att när nätägaren skryter om funktionen så borde det fungera.
     
  12. S
    Medlem · Stockholms · 1 952 inlägg

    sunqan

    Medlem
    Var inte orolig - om du kontaktar nätägaren kommer de att hävda att du är den ende med problem.
     
    • Laddar…
  13. J
    Medlem · Skövde · 155 inlägg

    Jsson83

    Medlem
    Nej, jag tror inte det har blivit fixat. Men vi har inte kollat på ett tag.

    Det är väl senast 1 januari 2025 som det måste fungera, så de har ju ett tag på sig och verkar inte ha någon brådska. Man kan ju hoppas att det är ett mjukvarufel, men då borde de ju bara kunna rätta felet ganska snabbt kan man tycka. Någon variabel som går i taket eller vad det kan tänkas vara. Men det kan ju också vara så att det är något hårdvaruproblem, som gör att ny hårdvara måste tillverkas och skickas ut eller mätarna bytas ut igen, det låter dyrt i så fall. Konstigt att felet inte hittades och rättades innan de började skeppa ut mätarna, men de kanske räknar med att hinna lösa det innan kravet träder i kraft.
     
  14. S
    Medlem · Västmanland · 213 inlägg

    sandos

    Medlem
    Det kan definitivt vara ett rent mjukvaruproblem. Men det är elindustri vi pratar om. Att det tar dryga året att trycka ut mjukvara är inget konstigt, speciellt om det inte är något viktigt. Denna industri kör med utrustning som inte sällan är flera årtionden gammal, utan att vilja eller behöva uppgradera. De skyndar lite långsamt ;)
     
  15. S
    Medlem · Stockholm · 156 inlägg

    svanstrom

    Medlem
    Jag tror inte den där avknoppningen av mitt projekt är uppdaterad för senaste versionen av ESPHome.

    Testa att ändra alla förekomster av readBytes och readBytesUntil så att de ser ut så här:
    Kod:
    Serial.readBytes(...)
    Serial.readBytesUntil(...)
    
     
    • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.