Byggahus.se

Elhandel/Elnätsavtal stor skillnad i förbrukning

 1. Z
  Medlem · 67 inlägg
  Hej! En fråga till er kunniga inom området.

  Jag kollade på min förbrukning i Tibber appen och ser att jag förbrukat 75kWh, vilket jag tyckte var högt med tanke på vart jag annars ligger. Därför kollar jag Eon för att se överföringen till mitt hus de datumet och då ser jag att de överfört 37 kWh. Är det här möjligt? Jag kan väl inte förbruka mer än vad elöverföringen är till mitt hus?
   
 2. M
  Husägare · Skåne · 960 inlägg

  Mikael 81

  Husägare
  Det låter märkligt. Det är ju också så att elhandelsbolaget (här Tibber) får sin siffra på förbrukningen från elnätsbolaget (här Eon). Om det är ett datum nyligen kan det vara så att det inte blivit rätt registrerat och att Tibber istället visar en uppskattning. Vilket datum gäller det?
   
 3. Z
  Medlem · 67 inlägg
  Jaha, ok då var det dumt av mig, borde ha lite mer tålamod. Datumet var igår
   
 4. Renoverings-Pettson
  Renoverare · Falun · 97 inlägg

  Renoverings-Pettson

  Renoverare
  Om elnätbolaget av någon anledning inte lyckas få in mätvärden från mätaren ska de lämna temporära värden till elhandlaren. Dessa temporära mätvärden beräknas automatiskt och baseras på tidigare förbrukning, typ gårdagen eller samma dag en vecka eller en månad tidigare, eller något genomsnitt av de värdena. De ska märkas som temporära i alla system, men det visas kanske inte för oss konsumenter. De ska bytas ut mot avlästa värden så fort de kommer in från mätaren.
  Jag skulle tro att du såg avlästa värden hos nätägaren men att de inte hunnit över till elhandlaren än, därför såg du temporära värden där.
   
Rekommenderat från shoppen

Varför visas rekommenderat från shoppen?

Rekommenderat från shoppen är en annons från Byggahus egen shop. Produktrekommendationer visas automatiskt baserat på nyckelord som nämns i foruminlägget. Vi matchar innehållet med relaterade produkter som kan hjälpa läsare med sina byggprojekt. Inläggskaparen har inte själv lagt in produkterna i inlägget.

Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.