Byggahus.se

Elförbrukning

 1. Jonas Nielsen 74
  Medlem Nivå 3
  Hej
  Nu har vi trillat av stolen i två månader då vi haft två elräkningar på 7500kr för november och december ... och det har ju inte varit kallt i Kungälv.
  Vi har elradiatorer i huset som vi köpte i juni. Samt har bytt ut dem mot nya samt installerat en luft luft. Vi har även ny isolering som sprutades in på vinden på 1/3 utav huset då vi renoverat badrum och rum sedan vi flyttade in. plus en andra saker. Men blev lite chockad utav förbrukningen och då har vi 21 grader på elementen som knappt värmer ”känns inte så varmt när man tar på dem ” föregående ägare hade förbrukning på 26000kwh per år .
  Vi landar säkert på 40 000... då har vi bytt och uppgraderat huset till det bättre? Tagit den sista månaden där det sur ut som det har gått ner lite iallafall. Har dock inte bytt ut vitvarorna ännu och försökt se om det är spisen som drar extra då man kan se matlagning efter jobbet har gett uppgång på elen. Men sedan har vi perioder mitt på natten där det ”pulsar upp” .
  Något som vet eller har förslag ? Kan det vara den kombinerade kyl och frysen ? Vatmvattensberedaren ? tacksam för lite möjliga svar
   
 2. S
  Medlem Nivå 11
  Nya elradiatorer kontra gamla skiljer inget i energi. Dem drar 1kw o ger 1 kw. Men det låter jäkligt dyrt!
   
 3. E
  Medlem · Nivå 20
  Kyl/frys utgör en liten del av elkostnaden. Dom drar kanske 80-100 W intermittent.
  Du säger att ni har installerat en luftvärmepump. Vanligtvis kan man då stänga av majoriteten av elelementen. Toalett/bad kan behöva ha sina element igång.

  Spis drar den effekt ni behöver för uppvärmning och matlagning. Där finns inget att hämta.

  Varmvatten kan vara en storförbrukare av el. Karbad drar en hel del. Snålspolande duschmunstycke kan hjälpa till.
   
 4. D
  Besserwisser · Nivå 21
  Ny vitvaror hjälper inte alls när du har elvärme. Vad du kan göra är att ställa elvärmen märkbart lägre än värmepumpen. Samt att sänka temperaturen.
   
 5. E
  Medlem · Nivå 23
  Och öka temperaturen på L/L några grader över det som elementen står på så att den verkligen får möjlighet att göra så mycket värme den kan innan elementen kliver in och hjälper till.
   
 6. Jonas Nielsen 74
  Medlem Nivå 3
  om vitvarorna är 20 år gamla borde väl det hjälpa ? Samt tycker att det Är konstigt med staplarna som sticker iväg mitt i natten ...
   
 7. E
  Medlem · Nivå 23
  OCH så ska L/L stå på VÄRME och inte på AUTO står den på auto kan det bli så att elementen värmer och L/L försöker kyla.
   
 8. Alfredo
  Besserwisser · Nivå 19
  Inte så mycket den årstid då du ändå behöver värma huset.
   
  • Laddar…
 9. Jonas Nielsen 74
  Medlem Nivå 3
  står på singel user nu och heat
   
 10. useless
  Självbyggare · Nivå 24
  Många byter fungerande vitvaror för att dom tror att dom drar mycket energi och kan spara pengar på att köpa nya. Kylen borde inte dra mer än några tiotal kWh i månaden. Knappt märkbart alltså. Dessutom blir i princip all el den drar till värme som du ändå behöver.

  "En kombinerad kyl och frys drar ungefär 200 kilowattimmar per år, att jämföra med för tio år sedan då en liknande kyl och frys drog dubbelt så mycket och för 15 år sedan drog den tre gånger mer än idag. "
  https://www.energimyndigheten.se/en...ektivisera-hemma/inkop-av-produkter/vitvaror/
   
 11. Fulkemisten
  Husägare · Nivå 11
  Sen ska man väl inte lita på tidigare ägares förbrukning heller. Många gånger känns de siffrorna som ren lögn i försäljningssyfte?
   
 12. Jonas Nielsen 74
  Medlem Nivå 3
  Ja och det är väldigt tråkigt för då kunde man pressar priset så hade man gjort en bergvärme installation...
   
 13. C
  Medlem Nivå 1
  Man kan ju alltid jämföra med siffrorna i Energideklarationen. Den borde vara något rättvisande för vad förbrukningen varit tidigare.
   
 14. Jonas Nielsen 74
  Medlem Nivå 3

  Ja och så här såg den ut.
   
 15. M
  Medlem Nivå 3
  Fast det blir ju en del skillnad om den förre ägaren hade 19 grader inne och tog 5 minuters duschar, och den nye har 23 grader inne och duschar 15-20 min.