Byggahus.se

Eldabutiken levererar kamin som läcker rök - stämmer sin kund i tingsrätten

 1. J
  Medlem Nivå 3
  Tänker du på om Elda centralt eller haningegänget kommunicerat något med mig så är svaret nej, inget har hänt.

  Jag har dock fått en hel del intressanta uppslag både i tråden & som PM som jag gräver en del i när tid ges, så sista ordet är inte skrivet.

  Filar även på en debattartikel kring orimligheten i att en tvist om 24tkr kan leda till juristkostnader för flera hundra tusen. Nu är min tvist på 60tkr eller åtgärdande av fel men i teorin kunde den också varit på 24tkr och kostat lika mycket i tid & energi. Det är ovärdigt en modern demokrati och något som måste fixas. Om det finns någon politiker eller lobbyist som läser detta och håller med samt är intresserad av att hjälpa till med att driva på för förändring får ni gärna kontakta mig via PM för närmre dialog.
   
  • Laddar…
 2. N
  Medlem Nivå 6
  Det är väl snarare så att kostnaderna avskräcker de flesta från att driva processer som handlar om mindre belopp. Men om du gett en objektiv bild av caset i tråden så har du ju inget att vara orolig för. Eldabutiken antyder ju dock att det finns en helt annan sida av hur det ligger till.. Om det stämmer så kan det ju bli besvärligare.
   
 3. B
  Medlem · Nivå 11
  Det hela är fascinerande... De följer inte arn. För att sen stämma dig på hela beloppet. Om vi skippar den dåliga publicitet det ger så måste de snart vara uppe i den skuld du har. Då har de inte ens varit uppe i rätten....
  Om vi utgår från att du bara får rätt till viss del då kommer man få stå för sina egna kostnader vilket innebär att de får betala massa pengar för att få en del av sina pengar. Dyrt alltså
  Det blir värre för dig. För du har stora kostnader för juristen. Samt ska betala in mindre pengar än vad det kostat för dig.

  Summan blir den vanliga det finnd bara en vinnare. Advokaterna.
  Men man får då trösta sig med att de gick värre för elda.... ;)
   
 4. S
  Medlem Nivå 1
  Kommer aldrig köpa något mer via elda butiken. (Har tyvärr köpt en insats för några år sedan som lyckligtvis gick smärtfritt - ej från Haninge).
   
 5. AndersMalmgren
  Renoverare Nivå 22
  Elda dök upp i mitt facebookflöde så kände jag behövde länka denna artikel :)