Byggahus.se

El i kök

 1. M
  Medlem Nivå 6
  Har hört skrämmande exempel på elektriker-räkningar när det gäller att dra om lite kablar vid köksrenovering.

  Någon som kan ge indikation på vad följande jobb bör kosta:

  - Flytta eluttag till spisfläkt ca 50 cm i sidled
  - Nytt uttag ovanför bänkskiva (bef uttag finns bakom underskåp ca 1,5 m bort, alternativt bakom överskåp ca 1 m bort)
  - Nytt uttag för diskmaskin (bef uttag finns ca 2 m bort)
  - Nytt uttag för micro (bef uttag finns ca 1 m bort och kommer för övrigt att hamna bakom överskåp ovanför önskat bänksskiveuttag)

  Se bifogad skiss.
   
 2. snickarboden
  Medlem Nivå 12
  Nog rätt omöjligt att svara på utan att veta hur det ser ut, dvs är det infällt och skall det vara så sen med och isåfall vad är väggarna gjorda av? Det tar liksom en stund att fräsa i betong t ex.

  Hur gammal är installationen från början? Om den t ex är från 30-talet så finns det en viss risk att ledningar faller isär och behöver dras om helt och hållet.

  Är allt rätt kopplat/sektionerat etc eller behöver man felsöka och/eller sektionera om och finns det isåfall plats i centralen för detta eller behöver man byta central med?

  Varför inte bara fråga en elfirma som får titta på det? I telefon lär de vägra svara på det och om de svarar så lär det bli nånstans mellan några tusen och några miljoner, då har man i alla fall garderat sig *S*

  /Kent
   
 3. N
  Anonym
  ja många tycker elektriker är dyra för de "skulle bara dra om några kablar" men detta behöver inte vara enkelt.Du har inget annat val änn att ringa en elfirma o be de komma på timme eller lämna pris.Nån måste kolla på detta först på plats.
  att tänka på vid köksrenoveringar:
  Ta dit elektrikern innan köket sitter uppe! det spar många timmars jobb!
  Elinstallation är nåt som skall påbörjas nästan först av allt i många fall för att kompletteras när det är klart dvs dra i kabel,sätta upp uttag....inte så snyggt med klammer på kaklet eller hur?
   
 4. M
  Medlem Nivå 6
  Ok... Får nog ringa en elfirma som får komma ut och kika!

  Tack ändå! :)