Byggahus.se

Eksjöhus

 1. M
  Medlem Nivå 1
  Hej,hej!

  Vill höra med de som har byggt med de, framförallt i Skåne.
  Vad har ni för erfarenhet. De känns lite dyra i pris, vet ej om standarden är så hög som priset är.
  Vill bara vädra lite.
  Hoppas ni skriver
   
 2. jessicaodanne
  Medlem Nivå 6

  Re: Eksjöhus

  Vi ska bygga med Eksjöhus, och vi tyckte också att priset var lite högt till en början. Men det visade sig att när man börjar granska och jämföra med andra husleverantörer så är Eksjöhus billigare. Eksjöhus har dyrare kök o vitvaror samt väldigt mycket som ingår som standard. Så i slutändan blev Eksjöhus billigast bland dem som vi valde mellan.
  Hos Eksjöhus ingår tex container, slutstädning o slutbesiktning samt 1-arig villaförsäkring. Det är sånt som folk glömmer att jämföra sen ingår som standard Ektrappa, 14 mm parkett och glöm inte råspont (taket) som inte alltid är standard hos andra.
   
 3. S
  Medlem Nivå 5

  Re: Eksjöhus

  Eksjöhus kör ungefär samma koncept som trivselhus, dvs mycket saker ingår som standard, i såväl hussats som i entreprenaden.

  Just sådana saker som att container ingår vid bygget saknas hos många andra fabrikat.

  Sen så är jag i o f s partisk i denna frågeställning men när vi shoppade hus så kom vi fram till att det blev billigast för oss hos Eksjöhus. Det hela bygger på vilken standard och typ av hus man vill ha. Vill man ha hög standard och ett rejält bygge så är detta ett ganska prisvärt alternativ, fast visst kostar det..
   
 4. M
  Medlem Nivå 1

  Re: Eksjöhus

  Vilket hus väljer ni, och vilken agent bygger ni med. Det finns skillnader även där vad man får, vad man kan välja, välja bort etc.
   
 5. M
  Medlem Nivå 1

  Re: Eksjöhus

  Samma fråga til Sylvester, vilket hus har ni ifrån de? Var byggde ni, i Skåne? Har ni även byggt garage eller carport med dem? Ingen anmärkning på något som man inte tänker på under resans gång, saker som inte finns med i kontraktet men ändå måste tänka på?
   
 6. jessicaodanne
  Medlem Nivå 6

  Re: Eksjöhus

  Vi bygger i Huddinge och stockholmskontoret. Jo vår säljare sa också att det kan skilja lite på vad som ingår i priset beroende på var i Sverige man bygger. Grundpriset är dock i princip det samma.
  Vi bygger ett modifierat Sätesgården.
   
 7. S
  Medlem Nivå 5

  Re: Eksjöhus

  Vi bygger i Södertälje med det lokala kontoret.

  Känner igen att det ibland skiljer lokalt avseende standard osv. För vår del så har vi haft full möjlighet att plocka bort eller lägga till saker. Vi har dessutom utfört sprängning och grovplanering i egen regi. Köper tex alla vitvaror, CDS, värme och ventilationsanläggning själv. Allt monteras dock av huvudentreprenören.

  Vi bygger ett Brevik.
   
 8. S
  Medlem Nivå 1

  Re: Eksjöhus

  Vi ska bygga ett Lyckan. Det är kaklade väggar och klinkersgolv i båda badrummen och innanför entren. Det är tillval hos de flesta andra husföretag. Sen kan man ju välja bort det och få ner priset men detta var något som vi ville ha. Likadant med ryggåstak. Det ingår men kan väljas bort. Då drar de av 45000kr. Vi ska bygga i Kalmar.
   
 9. H
  Medlem Nivå 1

  Re: Eksjöhus

  Vi ska också bygga ett Lyckan (med vinkel) i Göteborg. En väldigt trevlig säljare (Bert) och än så länge känns allt bra.. bara att vänta på leverans.
  Ska se om vi kör sprängning i egen regi vilket inte ingår, men kommer eksjöhus med ett bra pris så tar vi dom.

  Vi la till 15.000:- för råspont på taket.

  Ett enkelgarage i storleken 9 x 4.20 skulle dom ha 160.000:- Oisolerat! Valde att bara göra plattan. Kan ju bygga för halva det priset om man gör mycket själv.
   
 10. H
  Medlem Nivå 1

  Re: Eksjöhus

  Vi tyckte också att priset på garaget blev oerhört högt. Valde att göra hela själva. På huset har vi dock inte gjort något själva förutom att måla utvändigt. (Visst kostar det, men det blev inte billigare hos någon annan husförsäljare med samma standard.) I dessa heta dagar undrar man ju om det beslutet var så himla klokt... Vi bygger ett kvadraten i Borgholm.
   
 11. F
  Medlem Nivå 1

  Re: Eksjöhus

  Vi har fastnat för Rosvik, nån som har erfarenhet, pris etc?
   
 12. V
  Medlem Nivå 4

  Re: Eksjöhus

  Någon som har ca:pris på Eksjöhus modell Tärnsjö ?? Please ?!? :D
  Hur ligger detta i förhållande till egnahem Harmoni...

  /V
   
 13. M
  Medlem Nivå 1

  Re: Eksjöhus

  Som jag ser än så länge ingen som bygger med Höllviken agenten. Där får man inte välja bort något, utan man måste ta allt från de, som jag tycker är lite fel, om man vill köpa andra saker själv som de inte har, och eventuellt använda de att sätta in ex. vitvaror, kök. Förstår deras synpunk också att de är rädda för sitt rykte om något går fel vem får skulden, alltid leverantören. Men ändå aldrig hört något husföretag som inte erbjuder valmöjlighet, där kunden kan tjäna på affären.
  Kan de göra så här, eller måste man vara bestämd att man vill ta bort vissa saker.
  Är det någon som har funderat eller pratat om solvärme kombinerat med något annat värmesystem.

  Ni som har Lyckan vinkel, har ni ryggåstak? Var finns det, bara ovanför vardgsrummet, eller även i köket? Känns som ett "billigare" alternativ, men det blir inte öppen planlösning mellan vardagsrum och kök som det nya moderna byggstilen är.
  Är ni nöjda med Lyckan?
   
 14. M
  Medlem Nivå 1

  Re: Eksjöhus

  jag har ett pris från Skåne på Tärnsjö med putsad fasad: 2.136.500
  Träfasad ca 200.000 kr biligare enligt säljaren.

  Undrar vad du får för pris. Vore kul att gemföra lite

  En villa Lyckan vinkel med putsad fasad: 1.832.500
  ex. Dalvik: 2.100.00 kr putsad
  Sandhem 2.278.000

  Några andra som har priser ifrån andra delar av Sverige??
   
 15. M
  Medlem Nivå 1

  Re: Eksjöhus


  Rosvik enligt min lista med putsad fasad: 2.583.000 kr