Byggahus.se

Eksjöhus Solängen - el annan stor enplansvilla?

 1. P
  Medlem Nivå 1
  Hej!

  Vi funderar på Eksjöhus Solängen (179 m). Stort och öppet med separat ungdomsdel.

  Är det någon som har ngt bra alternativ till detta hus? Kanske är det någon som byggt Solängen och som har något att säga om detta.

   
 2. S
  Medlem Nivå 5

  Re: Eksjöhus Solängen - el annan stor enplansvilla

  Solängen är grymt häftigt enplanshus. Skulle gärna byggt ett sådant om jag haft tomt och ekonomi till det.

  Det finns dock säkert något liknande hos trivselhus eller en annan fabrikant av lite mera exklusiva hus.

  Jag tror dock det blir svårt att hitta någon som byggt denna husmodell, då den endast funnits sen i maj när nya katalogen kom ut.
   
 3. P
  Medlem Nivå 1

  Re: Eksjöhus Solängen - el annan stor enplansvilla

  Tack Sylvester!

  Beställer genast katalog från Trivselhus!
   
 4. O
  Medlem Nivå 2

  Re: Eksjöhus Solängen - el annan stor enplansvilla

  Hej,

  Vi kommer att bygga Nysäter från Götenehus, ett 1-planshus i på 185 kvm.

  Huset har en avskiljd ungdoms- barndel med 3 sovrum i anslutning till ett bra allrum. Föräldrarsovrummet ligger på annan plats i huset och har eget badrum. Vi har valt att göra badrummet (och då även hela huset) ca 4 kvm större för att få in hörnbadkar o bastu. Det finns även ett mindre arbetsrum/ sovrum i anslutning till entrén. Huset är funkisinspirerat, har en rätt så öppen planlösning med rest pulpettak i vardagsrummet.

  Du hittar mer info på:

  http://www.gotenehus.se/hus/nysater.html

  Götenehus är också rätt flexibla. Vi har utan problem ändrat en hel del i planlösningen, lagt till några fönster, ändrat storlek på andra fönster mm.

  P.g.a husets storlek och lite speciella form kan det dock vara lite knixigt att få in det på mindre tomter. Vi fick använda skohorn men tror att det skall fungera (bygglovet är inte klart ännu).   
 5. P
  Medlem Nivå 1

  Re: Eksjöhus Solängen - el annan stor enplansvilla

  Hej!

  Angående ert Götenehus. Ni får ett fantastiskt boende. Jättebra planerat, men uppenbarligen lite svårplacerat.

  Vågar man fråga vad prislappen hamnade ungefär?

  /Per
   
 6. O
  Medlem Nivå 2

  Re: Eksjöhus Solängen - el annan stor enplansvilla

  I Stockholmsområdet var priset i våras ca 2 120 000 kr för hus i grundutförande och då ingår standardgrund. Jag tror att de har höjt priset något sedan dess.

  Hos Götenehus ingår ej invändig och utvändig målning och inte heller kakel och klinker så där tillkommer enligt deras egna uppskattning ca 75.000 kr + 15 000 kr + 75 000 kr. Jag litar inte riktigt på det utan har själv räknat med en lite högre kostnad.

  Sedan måste man alltid räkna med kostnader för extra schaktning, fyllnadsmassor,  ev. sprängning mm. Vi har räknat med max 200 000 kr för detta men hoppas komma undan lite billigare eftersom tomten består av helt plan ängsmark.

  Sen är det ju tomtkostnad och kostnader för div. tillval (drar snabbt iväg), ev. garage, bygglov, finplanering av tomt..........

   
 7. P
  Medlem Nivå 1

  Re: Eksjöhus Solängen - el annan stor enplansvilla

  Stort tack.

  /per
   
 8. H
  Medlem Nivå 1
  Jag lyfter den här gamla tråden eftersom Vi håller på att tittar på just dessa hus. Solängen gillar jag skarpt, men vill gärna forma om köket så det blir lite modernare och skarpare. Känns lite för mycket 1995.

  Nysäter från Götenehus förefaller stort och luftigt men en sak är för mig obergipligt. "Masterbedrummet" känns som de ligger åt hel fel håll. Vi som betalar för huset vill ju ha bästa utsikten =) Det är väldigt många hus som faller på detta. Bla. Det annars helfina "Arkitektens idé 181" från Trivselhus.

  Vi äger redan tomt med sjöutsikt och planerar att lägga omkring 4 mkr på hus och markarbeten inkl. pool.

  Tar gärna emot tips på kataloghus och enklare skisser. Masterbedroom, kök och vardagsrum ska ligga mit trädgårdssidan (söder).

  Vad tror ni om budgeten kontra husförslagen?
   
 9. Kjellstrand
  Medlem Nivå 3
  "Arkitektens idé 181" är en av de bästa planlösningarna jag har sett faktiskt. Diggar den skarpt. Tycker dock inte att Master Bedr. ligger fel då jag vill ha "trädgårdssidan" söder väster sol. Så blir det svalt och skönt i sovrummet helt enkelt :) Men har man en sjö precis utanför så förstår jag vitsen :)