Byggahus.se
 1. Hur mycket el förbrukar du? Jämför med andra

Eksjöhus Prio ett

 1. T
  Nybyggare · Uppsala · 77 inlägg

  tittibitti

  Nybyggare
  Hej!

  Här kommer mitt premiärinlägg på forumet, har läst här drygt ett år. Vi står i startgroparna för att bygga ett Prio ett med Eksjöhus med tillhörande carport+förråd och önskar en diskussionstråd, gärna med inspirationsbilder på era Prio ett, både invändigt som utvändigt.

  Har ni några tips så här i slutfasen, de stora valen är gjorda, avropet är klart. Vi har dels minskat på klinkers i hallen, så att det inte går in lika långt i huset, vi har även valt bort garderober, flyttat takluckan från hallen till allrummet, vi tog även bort entrétaket.

  Har ni byggt Prio ett, kan ni inte lägga ut lite inspirationsbilder och idéer? Hur ser er tidsplan ut? Har ni tänkt annorlunda och har några smarta tips?
   
 2. T
  Nybyggare · Uppsala · 77 inlägg

  tittibitti

  Nybyggare
  Ingen mer än vi här på forumet som bygger/har byggt/ska bygga Prio ett? :screwy:
   
 3. J
  Medlem · Norrbotten · 77 inlägg

  Johan01

  Medlem
  Hejan! "Vi "håller på att bygga vårt PrioEtt för fullt. Innerväggarna har nu börjat komma och eldragningen påbörjad.

  Jag antar att du redan läst denna tråd, annars kan du spana in den och få lite tips: http://mobil.byggahus.se/forum/hustillverkare/224094-nagon-som-byggt-prioett-med-eksjohus.html

  En grej som vi gjort i vårat hus som jag misstänker att vi kommer bli mycket nöjda med är flytt av den lilla wc enligt denna tråden:
  http://mobil.byggahus.se/forum/pris...-rimligt-pris-pa-flytt-av-wc.html#post1938209

  En annan grej som vi gjorde var att byta ut balkongdörren i köket till ett öppningsbart fönster och gjorde de andra två till fasta - då vi kände att vi inte hade något behov av utgång/altan på framsidan.

  Kommer kunna fixa lite bilder när det börjar bli mer hus än skal

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  image.jpg
   
 4. T
  Nybyggare · Uppsala · 77 inlägg

  tittibitti

  Nybyggare
  Hej! Vad spännande att ni har ritat om och flyttat wc. Vad blev slutnotan för det? Jättekul att få följa och se bilder på ert bygge, vårt hus kommer v 48. Hur nära inpå börjar man välja kakel och klinker?
   
 5. J
  Medlem · Norrbotten · 77 inlägg

  Johan01

  Medlem
  Entreprenaden tog 13300 kr för det jobbet, och eksjöhus 2200 kr för en extra dörr. I och med det så valde vi även bort badrumsmöbeln eftersom den hade blivit för stor i den nu 1.3 kvm wc (köpte en Svedbergs Easy 45 istället). Jag har för mig att det står i papprena att kakel/klinker ska meddelas 2 v efter husleverans. Men det kan man höra med entreprenaden om när dom behöver det klart. Vi har inte meddelat än - drygt 1 månad efter leverans.
   
 6. T
  Nybyggare · Uppsala · 77 inlägg

  tittibitti

  Nybyggare
  Det lät verkligen inte dyrt.

  Nu har de börjat gräva på vår tomt och bredvid gräver man för ett prio två som kommer två veckor före vårt hus. Så spännande nu när det kommit igång, nu kan man föreställa sig hur det kommer att bli lättare än tidigare.
   
 7. S
  Medlem · Skåne · 4 inlägg

  Sammy87

  Medlem
  Får man fråga vad er kostnad för hela huset blev enligt kakylen? =)
   
 8. T
  Nybyggare · Uppsala · 77 inlägg

  tittibitti

  Nybyggare
  Hus inkl grund och montering (exkl tomt och övriga avgifter till kommun och bank etc) ca 2,2 miljoner.
   
 9. S
  Medlem · Östergötland · 19 inlägg

  Sara_S

  Medlem
  Hej!
  Grattis till ett bra val av hus. Vi fick tillträde till vårt PrioEtt den 4 september i år.
  Känner oss helt nöjda med de val vi har gjort inte minst husvalet.
  Vi tycker att PrioEtt är ett helt fantastiskt hus.
  Våran släkt och vänner förstår inte att det "bara" är 116 kvm, med sin planlösning känns det betydligt större. Vi är mer än nöjda, hoppas att ni blir det också.

  Bara för att ni ska bli ännu mer nyfikna på ert hus så är det klart att ni ska få se lite bilder.
  Vi har valt bort en hel del saker, även lagt till en del. Fråga om det är något du undrar över och tveka inte att be om mer bilder. Vi vet exakt hur det kändes, man vill veta allt!
   
 10. S
  Medlem · Östergötland · 19 inlägg

  Sara_S

  Medlem
  Här kommer det lite bilder hur det ser ut inne.
  Men som sagt vi har valt bort och till en del så kommer kanske inte se exakt likadant ut som ert.
  Ett exempel är att vi valde att kort av bänkskivan i köket, den sticker inte ut utanför skåpen.
   
 11. T
  Nybyggare · Uppsala · 77 inlägg

  tittibitti

  Nybyggare
  Hej Sara! Tack för dina bilder. Vad mysigt ni har det och bra placering av huset får gatan. Valde ni bort badkar? Smart drag med köksbänken, det borde ge en ännu luftigare känsla... Jag är lite nyfiken att se hur ni gjorde i hallen/entrén med hatthylla/garderober? Och gärna hur ni tänkt i tvättstugan, om ni nu hunnit så långt vill säga :) Vårt hus kom igår, den enda dagen som det regnade och var storm, typiskt... Men det är roligt att se huset på plats och det blev bra placerat och ser väldigt mysigt ut.
   
 12. S
  Medlem · Östergötland · 19 inlägg

  Sara_S

  Medlem
  Hej!

  Helt rätt, vi valde bort badkar. Vi valde istället att ha en lite större dusch. Den är 1x1 m och fyrkantig.
  Vi tog bort de garderoberna som ingår och satte i skjutdörrsgarderober. Den blev ca 140 cm bred.

  I tvättstugan har vi satt in överskåp och en bänkskiva. Köpte det från IKEA. Vi satte upp 4 st skåp som är 60 cm breda. Vi valde också att lägga en bänkskiva över tvättmaskin och torktumlare. Blev verkligen jättebra. Skönt att ha lite avställningsyta. Vi satte också in ett torkskåp. Inte helt vanligt, men enligt oss viktigt. Ska även in en garderob mellan värmepump och torkskåp. Det kommer en snickare och gör nästa vecka. Kan lägga in en bild på det också.

  Vill tipsa om en blogg. Är ett byggföretag som har byggt ett PrioEtt i Ljungby, de har tagit bilder under byggets gång och lagt ut. Gå gärna in där så får ni se lite andra bilder också. http://www.uffesbygg.blogspot.se/search/label/Villa Tutaryd
   
 13. S
  Medlem · Östergötland · 19 inlägg

  Sara_S

  Medlem
  Alla bilder kom givetvis inte med!
  Ska bli kul att se bilder från ert bygge. Har ni bestämt er om färg på huset än? För oss var det svårt så alltid roligt att veta hur det är för andra.
  Vi hade också otur med vädret. Va fint 2 veckor innan husleverans, dagen för leveransen så var det snö, regn och blåst. 1 vecka senare så va det klarblå himmel igen.
   
 14. T
  Nybyggare · Uppsala · 77 inlägg

  tittibitti

  Nybyggare
  Vad snyggt med garderoben, snygg inbyggnad. Vi valde bort garderober helt och ska försöka inreda klk så bra som möjligt samt in med skåp/hylla och garderob i tvättstugan. Det ser väldigt prydligt ut i er tvättstuga, det är ju så man vill ha det, allt dolt. Vi velade mellan svart och vitt, men till slut blev det kritvitt. Tack för tipset om bloggen, har varit in på Uffes bygg flera ggr :).
   
 15. T
  Nybyggare · Uppsala · 77 inlägg

  tittibitti

  Nybyggare
  Regnade det in i huset vid monteringen? Mätte ni fukten? Andra åtgärder?
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.