Byggahus.se

Eksjöhus Lyckan

 1. S
  Medlem Nivå 1
  Hej! Ska troligtvis skriva kontrakt med Eksjöhus imorgon. Vill ha Lyckan. Har läst på forumet om Eksjöhus och det var ju inte så roligt.. (Hagalund) Men huset är precis som vi vill ha det. Ska vi slå till? Vad ska vi tänka på? Priset vi har på produktionskalkylen landar på 1 840 000kr.

  Tacksam för kommentarer!
   
 2. R
  Medlem Nivå 7

  Re: Eksjöhus Lyckan

  Min spontana kommentar är att det är NI och ingen annan som ska bestämma detta, känns allt rätt, magkänslan finns där och ni har allt under kontroll så måste ni själva avgöra. Har ni den minsta tvekan så vänta och kolla upp saker ni inte har riktig koll på, är kontraktet utformat som NI vill ha det och har ni låtit någon sakkunning hjälpa till? Att få råd här om ni skall skriva på eller inte kommer säkert att ge både det ena och det andra men i slutänden är det NI som bestämmer och ingen annan, det är ni som skall bo i huset i många år framöver.
   
 3. J
  Medlem Nivå 5

  Re: Eksjöhus Lyckan

  Hej på er

  Höja priset är ett gammalt och billigt säljtrick, gå inte på den niten oavsett vad säljaren säger. Viktigt Kräv kontrollkalkyl !!! Produktionskalkylen kan dom alltid komma undan med en viss %TRO MIG Kolla runt i lugn och ro ifall det finns något annat, bli inte stressade av Eksjöhus-säljaren, han vill bara knyta er, sätt som sagt ett mot krav på Kontrollkalkyl.
  Hälsa från 51140 ifall han vill diskutera produktionskalkyl, garanterar att han vet vem jag är oavsett vilket kontor ni går till.

  Mvh Jari (Hagalund)
   
 4. S
  Medlem Nivå 1

  Re: Eksjöhus Lyckan

  Vi känner också att det är ett gammalt säljtrick, men det är många som höjer sina hus nu i månadsskiftet. Man vill ju spara varenda krona! Men om man bortser från alla problem, trivs Ni i ert Lyckan?

  Mvh Stella
   
 5. S
  Medlem Nivå 5

  Re: Eksjöhus Lyckan

  Vi står precis i startgropen att bygga med Eksjöhus och har inget negativt att säga ännu.

  En sak måste ni dock tänka på, och det är markarbeten. Markarbeten är den vanligaste orsaken att produktionskostnadskalkylen går åt skogen. Här är ofta säljaren benägen att ge priser som är i underkant. Det är mycket svårt att uttala sig om markens beskaffenhet i de flesta fall och därför en orsak till mycket förtret för en byggherre. Kolla gärna med en oberoende markfirma om vad de tror att det kostar för markarbetena på den tomt ni ska bygga hus på och jämför med vad er säljare har uppgett. Standardgrunden som ingår i entreprenaden räcker i princip aldrig, utan extra markarbeten får man nästan jämt förutsätta.

  Jag vill dock poängtera att detta scenario är inget unikt för Eksjöhus utan gäller för alla husföretag. Känns det som att ni har en bra dialog och fått ett bra intryck av er säljares agerande så ska ni bygga med Eksjöhus.
   
 6. S
  Medlem Nivå 1

  Re: Eksjöhus Lyckan

  Vi har en plan tomt, men ganska många stubbar. Vi har lagt 50 000kr i markarbeten i kalkylen. Hoppas det räcker...

  Mvh Stella
   
 7. J
  Medlem Nivå 5

  Re: Eksjöhus Lyckan

  Ett tips: Be en konsult och göra en Geoteknisk undersökning (någon tusenlapp) små pengar i sammanhanget. Sedan som Sylvester nämner en oberoende Markentreprenör som gör en bedömning.
  Lita INTE på säljarens värdering.
  Många jag menar väldigt många har litat på deras Inkl vi själva bedömning och då har kalkylen spruckit rejält. KONTROLLKALKYL be om den......!!!!!

  Vi mår idag bra i vårat, men det har varit MKT tufft och det är inte MKT hjälp vi fått från Eksjö, endast rena reklamations ärenden.

  Mvh
  Jari
   
 8. R
  Medlem Nivå 7

  Re: Eksjöhus Lyckan

  Kan inte nog hålla med Jarppan och efter att ha hört och läst om alla skräckexempel där markarbetet dragit iväg så våldsamt. För egen del som köpte kommunal tomt sa dom direkt där till mig att göra en geoundersökning och fick tel.nr direkt till en sådan av dom, han kostade 5000:- och det var väl investerade pengar som gjorde man sov lugnare på natten, även om vår grundläggning skulle vara problemfri så räckte ju inte uppfyllnad av grus till så 15.000 extra direkt trots markentreprenören i inledningskedet av jobbet sa att det som ingick skulle räcka, men vi hade kalkylerat med grovplanering som dom gjorde utan att debitera så det gick jämt upp så vi klagade inte.
   
 9. P
  Medlem Nivå 2

  Re: Eksjöhus Lyckan

  Kolla om taket är spåntat och om dimensionen på panelen är något att ha på utsidan.

  Vi var i begrepp att skriva på för Eksjöhus när VårgårdaHus hade bättre deal och bättre standard på byggsatsen. Fick ett exakt "Lyckan" på insidan men ett extra rum för samma pris.

  Det tråkiga är att hantverkarna inom Vårgårdapaketet slarvade och slutresultatet blev inget vidare. Eksjö här i regionen har bra hantverkare men inte så bra byggsats/pris. Det är verkligen moment 22 :D
   
 10. Y
  Medlem Nivå 1

  Re: Eksjöhus Lyckan

  Vi skall snart flytta in i vårt lyckan (med vinkel). Vi är väldigt nöjda med vår säljare från eksjöhus, och han gjorde väldigt bra kalkyl. Alla entreprenörs kontrakt blev lägre än vad han angett i produktionskostnad kalkylen. Förutom markarbetet som blev lite högre. Det beror nog mest på oss själva dock då vi bestämde att höja huset och beställde några extra arbeten av grävaren.
   
 11. S
  Medlem Nivå 1

  Re: Eksjöhus Lyckan

  Vad skönt att höra! Vi har bestämt oss, det blir Lyckan men utan vinkel. Vår säljare är bra, men det gäller ju att man har koll. Vi vill inte hamna mycket över kalkylen.

  Mvh Stella
   
 12. J
  Medlem Nivå 5

  Re: Eksjöhus Lyckan

  Koll på säljaren JA....och hans uppgifter/beräkningar

  Mvh
  Jari
   
 13. LittleNemo
  Medlem Nivå 1

  Re: Eksjöhus Lyckan


  Hej, :)

  Har ni tillval ryggåstaket? Vad kostar det? ::)
   
 14. J
  Medlem Nivå 5

  Re: Eksjöhus Lyckan


  Hej, :)

  Har ni tillval ryggåstaket? Vad kostar det? ::)[/quote]

  Runt 20` den fanns med i våran P-kalkyl (2.013.000kr Inkl garage), Kontrollkalkyl är det viktiga.....
   
 15. S
  Medlem Nivå 1

  Re: Eksjöhus Lyckan

  Det ingår i vårt standardpaket. Vill vi välja bort det får vi dra av 45.000kr. Men vi har varit i ett visningshus med ryggåstak, så valet blev lätt... Det gjorde väldigt mycket att ha högt i tak.

  Mvh Stella