Byggahus.se

Eksjöhus Kvadraten

 1. R
  Medlem Nivå 1
  Nån som vet nåt pris på det? Tänkte göra "inredningsjobbet" själv, golv, väggar, tak, kök, badrum mm. Hur mycket kan man dra av från priset då? Nån som vet vad som ingår som standard i kök och badrum? Vad "får" man för värmesystem? Om man vill ha braskamin, vad kan det kosta? Nån som vet hur lång leveranstid Eksjöhus har?
   
 2. M
  Medlem Nivå 1

  Re: Eksjöhus Kvadraten

  Tjena!

  Snackade med Eksjöhus idag med anledning av att vi är sugna på ett Mellangården. Han sa att man får räkna med 8-12 månader från det att man skriver papper och allt så att säga börjar till dess att man kan flytta in.

  Fick också prisuppgift på Mellangården. 2,3 millar nyckelfärdigt. Vad jag förstått så har Eksjöhus rätt hög standard som standard (golvvärme i entreplanet, massiva trädörrar, ektrappa bl a). Vi funtar också på att göra en del av inredningsjobbet själva, så det borde ju bli billigare, hur mycket kunde han dock inte säga så där på rak arm, det beror ju på hur mycket vi ska göra.

  Vi har varit inne på att bygga lösvirke, men nu är vi osäkra igen...
   
 3. S
  Medlem Nivå 5

  Re: Eksjöhus Kvadraten

  En liten reflektion över standarden. Vi gjorde avrop i mars och då såg inte grundstandarden ut på det beskrivna viset. Den är förvisso hög då bla golvvärme ingår, men inte massiva dörrar samt ektrappa. Nu har eksjöhus i april/maj skiftet bytt katalog/husmodeller och höjt priserna och då kanske även standarden.

  Det jag vill ha sagt är att kolla upp den aktuella leveransbeskrivningen för mellangården, så ni inte förväntar er för mycket av standarden då ektrappa och massiva dörrar kostar en hel del.
   
 4. H
  Medlem Nivå 1

  Re: Eksjöhus Kvadraten

  Vi bygger Eksjöhus Kvadraten i Borgholm, på Öland. Övervångingen kommer bara att isoleras och förberedas för senare inredning.

  När det gäller "standard" har vi ekparkett i samtliga rum, utom i entrén och hallen där vi har klinkers. Kakel och klinkers i badrummet, Contura braskamin samt släta björkluckor från HTH. Standard är vattenburen golvvärme med frånluftsvärmepump. Vill du ha element istället kostar det extra... Vi ska också ha centraldammsugare men har valt bort torkskåpet.

  För detta ska entreprenören ha 561 000 och Eksjöhus 888 000. Då ska vi endast måla utvändigt själva.

  När det gäller leveranstid tror jag att det rör sig om cirka 15 veckor.