Byggahus.se

Eksjöhus- Harmoni eller Aspudden

 1. L
  Medlem Nivå 1
  Vi står i startgroparna för att bygga hus  :)

  Lutar åt ett Eksjöhus- Harmoni, men vill egentligen ha öppet upp som på Aspudden.
  Någon som byggt Harmoni?
  Ändrade ni något?

  Vill även höra erfarenheter från er som byggt med Eksjöhus. :-?
   
 2. L
  Medlem Nivå 1

  Re: Eksjöhus- Harmoni eller Aspudden

  _INGEN_ som byggt med Eksjöhus? :-?Konstigt...
   
 3. A.Nygren
  Medlem Nivå 7

  Re: Eksjöhus- Harmoni eller Aspudden

  Eksjöhustråden.
  Vi ska bygga med Eksjöhus, har precis gjort slutbeställningen. Vi är hyfsat nöjd med säljaren, han är lite "slapp" i svaren när vi frågar vad saker o ting kostar, det brukar låta ungefär så här "Det blir inte så många kronor." Samtidigt hjälpar han oss med de ändringar vi vill göra & påpekar om det blir lite dumt. Så än så länge är vi på det stora hela nöjda.
  p.s. Det finns en sökfunktion ;)
   
 4. S
  Medlem Nivå 5

  Re: Eksjöhus- Harmoni eller Aspudden

  Vi ska också bygga med eksjöhus. Ska göra avrop om ett par veckor. Än så länge så är vi nöjda. Vi känner dock igen beteendet med säljaren som Insane uppger. Antar att det beror nog bland annat på att byggbranschen är rätt het just nu och säljarna har lite för mycket att göra. Se till att ha allt på papper och var mycket tydliga.

  Harmoni tillhör egna hem serien där förändringsmöjligheterna är begränsade. Min erfarenhet är dock att prisskillnaden mellan egna hem husen och de vanliga 1 1/2 planarna är rätt så liten. Så titta även på de hus som redan från början har öppet upp. Tex Aspudden eller Brevik som vi ska bygga.
   
 5. S
  Medlem Nivå 1

  Re: Eksjöhus- Harmoni eller Aspudden


  Vi har nyligen gjort avrop på Kvadraten från Eksjöhus. Från början tittade vi en del på Aspudden eftersom modellen uppfyllde flera av våra önskemål; öppen planlösning mellan vardagsrum och kök, öppet upp till övervåningen samt att trappan inte låg direkt bredvid ytterdörren.
  När vi insåg att Kvadraten gick att modifiera för att passa våra önskemål och ändå var ca 200 000 kr billigare var valet inte så svårt (vi fick dessutom fler rum). Jag vill dock påpeka att Kvadraten med inredd övervåning endast levereras från Eksjöhus enligt planritningen, men hur byggentreprenören sedan sätter upp väggarna avgör du själv.
  Vår modifierade planlösning beräknas kosta ca 35 000 kr mer (för material och montering) än "standard-Kvadraten". Det slutgiltiga priset har vi ju dock inte sett än, men vi hoppas på det bästa :).
  Lycka till!

  / Sofie