Byggahus.se

Egen biogas?

 1. S
  Medlem · 322 inlägg

  Stenper

  Medlem
  Hej, jag har sökt i forumet men inte hittat någon tråd om småskalig biogasrötning av hushållsavfall! Märkligt tycker jag eftersom det finns så många med fantastiska ideer och kunskap på forumet. Jag vet att det i Indien och Kina byggs anläggningar för ett eller några få hushåll där gasen används för tex en spis. Så är det ingen som testat detta på enhushållsnivån i Sverige?
  MVH
  Stenper
   
  • Laddar…
 2. T
  Medlem · Skåne · 38 inlägg

  timme

  Medlem
  Hej!
  Jag har en kompis som forskar i ämnet och jag har frågat honom detsamma. Hans svar är att klimatet och kostnader pga säkerhetsfrågor är anledningen till att det inte händer i Sverige. I Indien och Kina finns ännu inget regelverk för sådana anläggningar. Och klimatet där gör att anläggningarna aldrig går under 20-25 grader i reaktorn, så ingen tilläggsvärme behövs och de kan ha reaktorn utomhus.
   
  • Laddar…
 3. S
  Medlem · 322 inlägg

  Stenper

  Medlem
  Hej timme,
  det är härligt att få ett initierat svar, förmodar att boverket inte gillar att man förvarar 1 kbm metangas inomhus?! Jag är själv biokemist och skulle ändå gärna testa principen i låt oss säga "soptunne storlek". Det vore ett riktigt kul projekt, det finns ingen som sett beskrivning över hur man kan bygga något sådant?
   
 4. J
  Medlem · JKPG · 1 496 inlägg

  j-o75

  Medlem
  Såg en enkel modell i Indien! typ fem kors gödsel skrapades ner i en brunn, därifrån gick en slang till en plastsäck i taket! Vet inte riktigt hur det såg ut i brunnen, men det var nog inget avancerat Kändes säkert och bra...
   
  • Laddar…
 5. S
  Medlem · Sörmland · 357 inlägg

  Skalman

  Medlem
  Såg på film en enkel sak från Kina. På den platsen var det inte varmt, snarare som vi har det. Men det fungerade.Man ledde in gasen till huset i en trädgårdsslang. Med backventiler kan det inte vara farligare än vanlig gasol.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.