Byggahus.se
Vi har tagit över ett ombyggt/tillbyggt hus som bara delvis är färdigställt.

På det falsade plåttaket finns en takhuv som vi tänkte använda för ventilation av vår Aquatron (komposttoa). Problemet är bara att det finns inget hål i undertaket där huven sitter.

Jag har läst på lite hur man gör den här typen av genomföringar, men allt jag hittar är metoder som bygger på att man limmar en gummistos mot underlagspappen innan man lägger plåttaket. Finns det något sätt där man kan göra ett eftermontage så att man får en tät och bra genomföring?

Takhuven verkar vara gjord av en bit stuprör. Man kan tänka sig att man kapar huven ett par cm ovanför taket för att komm åt bättre, och låter tillverka en ny, eller kragar ut den gamla så att man kan fästa den utanpå stumpen.

Åtkomligheten från insidan är bra, och det verkar som om man märkt ut centrum av huven med en skruv som går igenom undertaket. Se bifogade bilder.

Hur kommer man vidare?
 
 • DSC_0153.JPG
  Inloggade ser högupplösta bilder
  Skapa konto
  Gratis och tar endast 30 sekunder
 • DSC_0158 - Copy.JPG
  Inloggade ser högupplösta bilder
  Skapa konto
  Gratis och tar endast 30 sekunder
Det är inget stuprör det är gjort av och du ska absolut inte kappa av det. Borra eller såga ett hål så du får i dit röret såga inte i plåten! Stick upp röret så lång det går utan att det går upp längre än plåt röret på utsidan sen tätar du med fog från insidan så det blir tätt köp en bra fog som essve fog köp ingen billig dom är inte bra. Du kan även ta av kineshatten på röret utomhus och täta mellan plåt röret och dit rör om du vill.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.