Byggahus.se

Efterbesiktning eller överbesiktning?

 1. A
  Medlem · 95 inlägg

  Annika

  Medlem
  Vid vår slutbesiktning var huset inte klart och nu har månaderna gått och alla anmärkningar är inte åtgärdade, det har uppstått nya fel (pga av att huset inte var klart) och vi har hittat sådant som missades i slutbesiktningen.

  Säljaren har då föreslagit att vi skall göra en efterbesiktning samt en särskild besiktning av våra anmärkningar (många) eller att man gör en överbesiktning och då tar en annan besiktningsman. Är det någon som har haft samma problem? Eller vet vad som är bäst att göra. Vi har innehållit 10 % av alla entrepenörerna enl. kontrakten.
   
 2. P
  Medlem · 148 inlägg

  PA

  Medlem

  Re: Efterbesiktning eller överbesiktning?

  Vi har suttit i samma sits. Kan säga att det slutade med att snickarna sket i alla sina anmärkningar. Det var väl inte värt pengarna. Sörjer inte det så mycket. Det har faktiskt blivit bättre när jag fixat det själv. Elektrikern återkomm 2-3 månader efter sista datum för korrektion och ville utföra sina saker. Eftersom han var så klantig så sa vi att han kunde ta sig i brasan. Varför ta in en annan besiktningsman om man är nöjd med den första. Vad som krävs är att vid en efterbesiktning efter två månader konstaterar en besiktningsman att åtgärder ej är utförda. Då har du rätt att i värsta fall fakturera hantverkaren för icke åtgärdade jobb.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.