Byggahus.se

Easee-laddboxar kan säljstoppas

 1. L
  Medlem · 2 617 inlägg

  lbgu

  Medlem
  Precis, det lär inte finnas mycket hopp för bolaget. Det är just därför alla ägare av boxar bör reklamera dem så snabbt som möjligt för när väl konkursen kommer så kommer även installationsfirmorna att fatta att det är kört och då kommer en del av dessa att sättas i konkurs ifall de ser stora utgifter framför sig även om de antagligen skulle kunna klara sig. Men betydligt billigare att gå i konkurs och starta nytt AB med nytt fräscht namn.
   
  • Laddar…
 2. J
  Medlem · Stockholm · 762 inlägg

  JockeHX

  Medlem
  Vad är det som gör att ni är tvärsäkra på att företaget kommer konka?
   
 3. L
  Medlem · 2 617 inlägg

  lbgu

  Medlem
  Volymen sålda boxar. Kommer att kosta massor att hantera dessa. Säljstoppet har gjort att de just nu antagligen inte får in några pengar alls. Inte många företag som överlever det. De har själva sagt att de behöver kapital på ca. 1 miljard kronor. Tror du att någon vill satsa 1 miljard på bolaget i det läget de är nu? Låter som att kasta pengarna i sjön. Det här är väl risken med ett enproduktsbolag.

  Har du något skäl att tro att de inte ska gå i konkurs?
   
 4. P
  Medlem · 4 430 inlägg
 5. J
  Medlem · Stockholm · 762 inlägg

  JockeHX

  Medlem
  Jag har ingen aning. Jag har två boxar hemma och följer detta med spänning.
   
 6. K
  Medlem · 78 inlägg

  kasper1

  Medlem
  Har en Zappi och den gör en rcd test inför varje laddning. Om testen felar låser laddaren och man skal göra en reset. Går också att testa manuellt på laddaren via menuen. Det är nok en av dom få laddare som går att använda offline och känns mycket gedigen. Man hör tydigt att där finns någon typ av relä i lådan.
   
  • Laddar…
 7. M
  Medlem · Västra Götaland · 7 inlägg

  Mattzon100

  Medlem
  Okej, så det går alltså att testa manuellt? Jag kikade runt i menyerna men hittade inte den funktionen. Säkert jag som är blind :thinking:, får kolla en gång till.
   
 8. useless
  Lök. · Gävleborg · 29 785 inlägg
  Installationsfirmorna har väl inte köpt boxarna direkt av norska Easee? Firmorna i sin tur får väl reklamera till Ahlsell eller vart dom nu har köpt den.
   
  • Laddar…
 9. N
  Medlem · Östergötland · 1 043 inlägg

  Nalleman64

  Medlem
  Lite som när Volkswagen fuskade med avgasvärden alltså. Skaffade sig fördelar gentemot sin konkurrenter. Något VW fick betala dyrt för i slutändan.
   
  • Laddar…
 10. Nissens
  Husägare · Göteborg · 8 707 inlägg

  Nissens

  Husägare
  Ja, men det var ett väldigt konstigt case. Jag hade en Audi A6 som hade det problemet. Åtgärden var en mjukvaruuppdatering, sedan uppfyllde tydligen bilen alla krav. Och jag kunde absolut inte märka någon skillnad på bilen efter att den fått den riktiga programvaran.

  Så det är svårt att förstå varför de fuskade från början.

  För Easee hjälper det nog inte med en ny mjukvara tyvärr…
   
  • Laddar…
 11. J
  Medlem · stockholm · 6 938 inlägg

  JohanLun

  Medlem
  Den prioriterade i vissa körfall förbrukning över NOx. Och för att passera certifiering så detekterade den om bilen kördes såsom en certcykel och då höll den NOx på laglig nivå. Fler än vw har labbat med cycle beating. Liksom att man (andra än vw åxå) när man mätt bränsleförbrukning kört med specialolja, tejpat alla dörrspringor, hakat bort eller kört med drivremmar som inte driver onödiga aggregat som ac och servo osv. Mätt ljud på specialasfalt, haft nedslitna däck osv.

  Men nu ska bilar uppfylla COP (conformity of production) vilket kort innebär att man ska kunna välja en slumpmässig bil och köra ett emission och akustik prov som måste ge godkänt. Även att det ska vara godkänt efter ett antal tusen mil. Så dörrarna för fusk har stängts mer än förut...
   
 12. F
  Medlem · Västra götaland · 8 810 inlägg

  fsn

  Medlem
  var det inte nåt mes radiodirektiven också?
   
 13. A
  Medlem · 116 inlägg
  För oss mindre insatta, är det man köpt av sin elektriker i det här fallet (och som det kan bli tal om att ersätta) endast boxen, eller kan man hävda att hela installationen är felaktig?

  Det jag fiskar efter är att boxen i sig förmodligen inte är särskilt dyr i inköp, några tusingar på sin höjd. Det som däremot kostar är installationsjobbet, där det genom bidraget för grön teknik går bra att strössla timmar utan att någon ifrågasätter.

  Kan detta därför sluta i att elektrikern tvingas ge dig en ny box (exv. från en av Easee konkurrenter, i samma prisklass), men inte samtidigt tvingas installera den åt dig gratis? Om ja så är ju detta snarare att ses som en bonusmöjlighet för elektrikerskrået, där de plötsligt får en mängd extra arbete att ta betalt för då 100k kunder plötsligt behöver hjälp att installera sina nya boxar på nytt.
   
 14. M
  Medlem · Hägersten · 1 396 inlägg

  merbanan

  Medlem
  Om man har köpt box + installation så blir det ju hela produkten man köpt det är fel på. Om man köpt det separat så blir det ju bara boxen det är fel på och man kan inte reklamera installationen.
   
 15. Nissens
  Husägare · Göteborg · 8 707 inlägg

  Nissens

  Husägare
  Så är det säkert, men det var ändå ”bara” en nu mjukvara som behövdes…
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.