Byggahus.se

Dyrt eller rimligt pris för installation av tvättmaskin?

 1. Jackan1119
  Medlem · 2 inlägg

  Jackan1119

  Medlem
  Hade en firma som kopplade vatten, avlopp och kopplade in tvättmaskinen. Är ca 2.5 meter mellan handfat och tvättmaskin, priset för detta landade på 6000kr. Är det ett rimligt pris?
   
  • Laddar…
 2. D
  Medlem · Södra Skåne · 2 573 inlägg

  Dilato

  Medlem
  Beskriv lite bättre vilket arbete som utfördes och vilket material som gick åt.
   
 3. H
  Moderator · Stockholm · 47 743 inlägg

  hempularenPremiumikon: Hand

  Moderator
  Om vi antar att du har fått en specificerad faktura, så lägg upp en bild på den. Du kan ju maska bort firmanamn och dina egna namn/adress uppgifter.

  Men om man spånar lite, inga speciella svårigheter, bara rak väg från handfatet till där maskinen står.

  Det behövs en T-koppling på röret till handfatet för att koppla ut vatten kostar drygt 100 kr. Ca. 2,5 m kopparrör. Kostar ca 250 kr. En vattenkran vid maskinen, finns massor med varianter, mer eller mindre snygga. Vi hugger till med ett pris på ca 200 kr. Det kan troligen behövas någon rörkrök vid kranen, ca 70 kr. Och så klammrar för röret på väggen, 7 - 8 st kostar ca 30 kr/st. Då är vi uppe i material för ca 800 kr, vi avrundar till 1000 kr (har säkert glömt ngn detalj).

  För att koppla avloppslangen till handfatet, kan man göra på olika sätt, men antag att man sätter en T-koppling även där på röret som går ned i golvet, och så 2,5 m rör. någon krök, vattenlås och tratt till slangen från maskinen, rörklamrar för att fästa på väggen. Jag gissar att det kan bli typ 600 kr i material. Så kanske 2000 i material. Och det borde gå att fixa på typ en timme, på plats. Men räkna med att det blir restid, kanske tid för materialinköp, så kanske 3h debiterad tid + kostnad för själva bilen. I så fall borde det sluta på ca 4 000 - 4
  500kr.

  Men mina vilda gissningar om arbetets omfattning kan vara väldigt fel. Vi vet inget om förutsättningarna mer än 2,5 m avstånd.
   
  • Laddar…
 4. blomknopp
  Medlem · 175 inlägg

  blomknopp

  Medlem
  NEJ!!!
   
 5. Jackan1119
  Medlem · 2 inlägg

  Jackan1119

  Medlem
  Hörde av mig till firman och fick fakturan justerad till 3500, tack för svar.
   
 6. useless
  Lök. · Gävleborg · 29 133 inlägg
  Med vilken motivering sänkte dom priset? Hade dom räknat fel? Tyckte dom synd om dig? Hade dom dragit en rövare och försökt överdebitera och hoppas att du betalade utan knorr?
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.