Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Dyra tillägg för markarbeten

 1. Durre
  Medlem · 33 inlägg

  Durre

  Medlem
  Hej!

  Vi börjar strax vårt husbygge med Myresjöhus. Vi hade tomtmöte med markentreprenören där vi ville göra lite extra saker när vi ändå håller på. Som ex att förbereda för altan (schakta, fiberduk, grus) och samma sak för kommande carport plus rensa vegetation i diket kring tomten. Vår offert som vi fick i början var på 100k prick. Det är ingen svår tomt. Den nya offerten är på 207k.

  Under sektionen "UPPPACKNING MASSOR/STEN/GRUS/MAKADAM" är summan nu ändrad från 34k till 130k. Första reaktionen var att detta känns orimligt dyrt. Så nya offerten är alltså mer än dubbelt så dyr som orignalet.

  Andra tanken är att vi kanske inte ens behöver schakta för altan utan använda exempelvis markduk + "slutagrävs" skruvar?
   
 2. Grillen
  Husägare · Gävleborg · 857 inlägg

  Grillen

  Husägare
  I mina ögon låter det orimligt dyrt utan att ens ha sett tomten, men då är jag en person som vill göra det mesta själv också pga priserna överlag.

  Att göra ordning yta för altan i framtiden löser du ju snabbt på några timmar med att hyra en minigrävare eller skala av för hand med hjälp av lite kompisar, om det nu inte är galet mycket sten och dyl i marken.
  Samma gäller ju för vegetationen om det inte är galet stora stenar.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.