Dvärgbrytare av men fortfarande ström i uttag.

541 läst  6 svar

 1. H
  Medlem Nivå 1
  Hej,

  Jag slår av alla dvärgbrytare men har fortfarande ström i ett eluttag. Slår jag av jordfelsbrytaren försvinner strömmen. Hur är detta möjligt? Lyft på locket till proppskåpet och ser "inget" anmärkningsvärt.
   
 2. D
  Medlem · Nivå 17
  Då är det bara att börja mäta då.
   
 3. Bo.Siltberg
  Självbyggare · Nivå 24
  Det förekommer att grupper av misstag blivit ringmatade från två säkringar pga av en felaktig ihopkoppling av två grupper ute i en gruppledning. Så du kan prova med att bryta fler säkringar till dess att strömmen försvinner.
  Om det handlar om en trefasgrupp finns även chansen till bakmatning från en annan fas via en flerfasförbrukare.
   
 4. L
  Husägare · Nivå 13
  Vad mäter du med. Kan du köra dammsugaren i uttaget?
   
  • Laddar…
 5. H
  Medlem Nivå 1
  Tack för alla svar. Har inte hunnit köpa en multimeter utan de får bli imorgon. Men slå av alla säkringar samtidigt och sätter på kaffekokaren i uttaget men ändå lyser den. Slår jag av jordfelsbrytaren försvinner strömmen. Misstänker riktigt farligt hemmasnickeri och vill koppla ur eluttaget innan elektrikern kommer för behöver förbereda lite annan el. I elskåpet är nolla kopplad mot jordfelsbrytaren och alla faser går till säkringar och jordfelsbrytaren.
   
 6. H
  Moderator · Nivå 25
  Lägg några bilder bilder på centralen, med kåpan borta.
   
 7. E
  Medlem · Nivå 21
  Är det inte klokare att lämna alltihopa och låta yrkesmannen rätta till det som är fel? Du kan ju ge honom en liten varning så att han inte skadar sig.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: