Byggahus.se
 1. Hur mycket el förbrukar du? Jämför med andra

Duschvägg ”exploderade”

 1. A
  Medlem · Stockholm · 61 inlägg

  andr-eri

  Medlem
  Ser ut som Westerbergs Clear round hörndusch, vi hade också en sån som exploderade utan anledning. Är tydligen vanligt så IF hade varit nogranna med att friskriva sig från "självexploderande duschväggar". Trodde det var ett skämt när de sa det, men så är försäkringsbolagen... Om du ramlat in i den med en hammare så får du ersättning via drulle var han vänlig nog att upplysa mig om. Westerbergs var jättebra, de skickade ut hantverkare med ny duschvägg utan kostnad för oss.

  Med vänlig hälsning,
  Andreas
   
 2. Humlo
  Medlem · Västra Götaland · 236 inlägg

  Humlo

  Medlem
  Vi renoverade badrummen runt 2012-2013 och då kunde man köpa Svedbergs prylar och så fick man nåt slags paket. Handfat/kommod, badrumsskåp/spegel och duschvägg. Duschväggen var "gratis" så vi använde den i vårt andra badrum som hade dusch men inga väggar. Den ser exakt ut så som din. Till detta köpte vi även höga badrumsskåp från Svedbergs för att ha tvättmedel, schampo och handdukar i.

  Nu bor vi inte kvar där så jag vet inte hur det gått för nya ägarna och duschväggen, men kommoden tålde NOLL vatten och började svälla av att bara befinna sig i ett badrum. Det rann alltså aldrig vatten på sidorna av kommoden men det hjälpte inte. Spegelskåpets gångjärn gav sig också inom 3 år. De höga badrumsskåpet som stod allra längst ifrån ev. vattenkällor fick också skador i form av svällt trä. Jag reklamerade, de lovade att komma och kika och kom aldrig - trots påtryckningar. Sen orkade jag inte bråka mer.

  Så om det är Svedbergs så är jag inte alls förvånad om de spricker eftersom resten av deras prylar vi köpte var helt B. Vi trodde Svedbergs var ett bra svenskt märke men never again!
   
  • Laddar…
 3. S
  Medlem · 29 inlägg

  SiggeFyrst

  Medlem
   
 4. L
  Medlem · 15 inlägg

  lellef

  Medlem
  Det handlar som så många säger om spänningar i glaset. Det kan beror på flera anledningar men en teori är ju att huset/fästena rört sig lite på 10 år med denna konsekvens som följd.

  För det första är det inte så vanligt, för det andra ska man ha dubbel otur om man är i närheten när det händer och för det tredje heter det säkerhetsglas av en anledning. Att man får skador som man måste sy är nog en på miljonen.

  Personligen fogade jag en fast glasvägg nere vid golvet (låg alltså på knä) för 6 månader sedan som small precis då och jag fick hela väggen i huvudet/nacken och jag fick inte minsta skärsår.

  Denna typ av av härdat glas är installerat i varenda dusch och fönster under 0,6/0,8 meter till golv i hela sverge sen långt tillbaka varpå konstruktionen nog bör vara så pass säker att man inte bör oroa sig och undvika en sådan.

  Är man trots det överdrivet orolig av sig kan man ju laminera glaset från utsidan med en plastfilm.
   
  • Laddar…
 5. A
  Medlem · Stockholm · 61 inlägg

  andr-eri

  Medlem
  Tillräckligt vanligt för att försäkringsbolagen ska utesluta det som ersättningsbar skada, men det säger väl i o f s inte så mkt, de har ju som affärsidé att ta in så mycket som möjligt och betala ut så lite som möjligt.
   
  • Laddar…
 6. L
  Medlem · 15 inlägg

  lellef

  Medlem
  Antingen det eller så är det att folk stöter i glaset och sen vill ha ersättning.
   
 7. P
  Medlem · 3 inlägg

  PiaChris

  Medlem
  Jag råkade ut för samma sak i somras. Hade kvar info om tillverkaren, de ersatte mig med alla utlägg jag haft, inkl hantverkskostnader. Jag kunde styrka allt med kvitto. Hade jag önskat hade de satt upp nya (båda mina dörrar "sprängdes"), men jag valde bort det. Mina sattes upp för ca 7 år sedan, det var inga problem. Ser dock inte ut som samma produkt, så ingen idé att nämna något namn.
   
  • Laddar…
 8. A
  Medlem · Stockholm · 61 inlägg

  andr-eri

  Medlem
  Ja men det konstiga är att de ersätter om du "snubblar in med en hammare" i glaset för det går på drulle. De har uteslutit explicit "självexploderande duschdörrar"
   
 9. H
  Medlem · 138 inlägg
  hände mig i höstas, Max 3 månader gamla. Superscary. Dessutom slog det ett par små
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  2BBCA0A1-48F3-43B9-9A38-E9A04B9A97A4.jpeg
  hål i mattan för oss, åtgärdat men surt.
   
  • Laddar…
 10. N
  Tillbyggare · Karlskrona · 2 029 inlägg

  NoOne2k

  Tillbyggare
  Nu kan jag tyvärr inte hjälpa TS, men kan någon förklara för mig varför man skriver i tråden "det skulle kunna vara x-tillverkaren, men jag är osäker därför skriver jag inte ut namnet."

  Hade jag letat efter tillverkaren av en produkt hade jag varit tacksam för alla gissningar om vilken tillverkare det kan vara, hur långväga gissningarna än må vara...
   
  • Laddar…
 11. F
  Medlem · Jönköping · 1 inlägg

  Flinto

  Medlem
  Liknar våra, hafa inköpta på badhuset för ca 10 år sedan
   
 12. L
  Medlem · Sörmalds lä · 296 inlägg

  Limpan4all

  Medlem
  Varför ersätter man inte dessa "problemdörrar" med polykarbonatskivor (eller PVC/plexiglas som lågprisalternativ) som värmeböjts till "rätt" form. De väger mindre och kan få valfri form enkelt. De kanske blir repiga eller flammiga efter ett antal år (vattenabsorption) men torde vara rimligt billiga att byta ut då. Och de kan absolut INTE explodera. Snarare så torde dom vara ofattbart tåliga mot all form av dålig behandling, utom öppen låga...
   
  • Laddar…
 13. pacman42
  Medlem · Västra Götaland · 9 053 inlägg

  pacman42

  Medlem
  För att jag inte vill vilseleda. Jag ville bara berätta att jag tror att det är en modell som känns igen. Som jag skrev så rekommenderar jag att man går till en badrumsbutik och ber om hjälp. Det finns för många som ser nästan likadana ut.
   
  • Laddar…
 14. P
  Renoveringsnovis · skaraborg · 268 inlägg

  Pippi Viktualia

  Renoveringsnovis
  Jag har också varit med om liknande. I mitt fall var det en flashig duschkabin ditsatt av tidigare ägare. Dörren häktade ur jämt och en gång när den gjorde det fick jag den inte på plats så jag bestämde mig för att försiktigt ställa den på golvet lätt lutad mot tvättställets kommod varvid den sprack sönder i 1000 miljoner små "runda" taggiga bitar. Jag hade tur att jag inte var ensam hemma för då hade jag fått vada barfota genom glasbitarna. Nu kunde jag få skor inkastade av gubben. Aldrig mer glas!!! Letar efter en duschkabin med plast i väggar och dörrar. Tills vidare har jag byggt en "kabin" i impregnerat trallvirke.....
   
 15. tttomten
  Renoverare · 2 732 inlägg
  Det blir ett evigt bytande då annat material än glas blir både repigt och flammigt väldigt snabbt. Finns laminerat glas om man inte vill ha härdat.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.