Byggahus.se

Duschblandare utanför duschen?

429 läst  4 svar

 1. P
  Medlem Nivå 6
  Är det någon här som har sin (inbyggda) duschblandare utanför duschdörren? För takduschen tycker jag det känns klockrent då man lätt kan sätta på duschen utan att riskera att bli blöt men för handduschen är jag lite mer tveksam.

  Fördelen med detta skulle också kunna vara att vi kan använda samma (3-vägs) blandare även för badkaret utanför. Handduschen hänger då precis till höger innanför glasdörren.
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  upload_2019-8-12_13-36-41.png
   
 2. P
  Medlem · Nivå 7
  Jag skulle störa mig mycket på en sådan lösning. Vill du inte kunna justera temperatur och vattenmängd medan du duschar? Vill du inte kunna stänga av vattnet medan du tvålar in dig?

  Att dela blandare med badkaret kanske funkar men om du har familj så kan det vara bra om det går att duscha i både badkaret och duschhörnan samtidigt. Kräver i så fall separata blandare.
   
 3. Dowser4711
  Renoverare · Nivå 7
  Precis som @peroande skulle jag nog störa mig grymt på det där.
  *Men* om du har någon möjlighet att fixa "dubbelkommando" på det så är det nog kanon!

  Jag hade tidigare en ångdusch som styrde av/på och val av munstycke elektroniskt (men inte temperatur på vattnet) och den hade två paneler, en utanför duschen och en i. Det var attans smidigt att precis som du säger att köra igång och få rätt temperatur utan att stå i duschen och så. Men, skulle jag välja mellan det och att ha kontroll på temperaturen inne i duschen skulle jag välja det senare.
   
 4. Demmpa
  Husägare · Nivå 21
  Om man har klåfingriga barn etc så kan dom tex ändra temperaturen medan man duschar och reglagen sitter utanför.
   
 5. P
  Medlem Nivå 6
  Tack för input alla, ni har fått mig att tänka om. (y):) Kommer sikta på att ha två blandare istället av de nämnda anledningarna, kanske framför allt (för mig) att jag vill kunna finjustera temperaturen medan jag duschar och att jag då nog behöver ha kroppen under vattnet.
   
Bevaka ämnet och häng med när det uppdateras.
Bevaka