Byggahus.se
Staffans2000
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Man får inte röka på uteservering längre, bästa förbudet på länge.
Statlig kontroll är bra:cool:.

Stasi-Staffan
 
  • Gilla
  • Haha
David-O och 2 till
  • Laddar…
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Precis som classe säger, en Pelle Janzon. Tog två ostron också som starter :)
Är det en brödbit där under ägget?
Vanligt vitt bröd, rostat?

Vore kanske ett alternativ till carpaccio som jag verkligen gillar.

Ostron kan kvitta, hämtade upp 2 färska på västkusten och fy tusan va äckligt... körde dom naturella
 
nino nino skrev:
Är det en brödbit där under ägget?
Vanligt vitt bröd, rostat?
Smörstekt förhoppningvis.
 
nino nino skrev:
Ett elände att inte kunna njuta en cigarr och en rom efter maten
Tweed satt man ju på ofta och rökte cigarr och drack cognac. Det är sant. Mysig litet ställe i Gamla stan.
Jag tyckte personligen att man skulle per default förbjuda alla.Sedan får de som vill ansöka om tillstånd. OCh då får inte mat serveras osv. Tweed skulle då kunna haft kvar sin cigarrökning. Men så flexibel och individualistiskt är inte socialdemokrati :p
 
  • Gilla
nino
  • Laddar…
nino nino skrev:
Är det en brödbit där under ägget?
Vanligt vitt bröd, rostat?
Under ägget är det löjrom. Men under oxfilen är det smörstekt bröd.

nino nino skrev:
Ostron kan kvitta,
Barbar. ;)
 
Staffans2000 Staffan2000 skrev:
Statlig kontroll är bra:cool:.

Stasi-Staffan
Japp. Privat drift och ägande med statlig kontroll är alltid bäst. Tyvärr brister statens kontroll.
 
Koriander och tryfflel kan jag bara inte med, en italiensk tryffelsalami och den var inte billig, köpt i i Italien och skänktes till mig av min svåger var nog bland det värsta jag smakat. Jag fösrökte verkligen men det smakade vidrigt. Jag hatar även messmör och den norska bruna osten som smakar lika fast mer av äcklet, annars gillar jag det mesta. Låt grisarna som söker fram denna svamp äta upp den så slipper vi råka ut för detta otyg.
 
  • Gilla
Staffans2000
  • Laddar…
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Under ägget är det löjrom. Men under oxfilen är det smörstekt bröd.



Barbar. ;)
Löjrom är väl annars en av det mest överskattade i förhållande till pris som finns. Detta sagt som norrbottning där klämmandet av löjan pågick inte långt från där jag växte upp, ett jävla skitjobb faktiskt. Stå i fiskarbyxor upp till armhålorna i en bassäng och klämma livet av små fiskar med jäkligt vassa ben. Som en anektod så var vi för 20år sen på en tillställning där värdinnan minsann påpekade att det var kalixlöjrom då farsan svarade ungefär "Ja men det duger väl , inget du behöver be om ursäkt för"
 
  • Haha
  • Gilla
-RB- och 5 till
  • Laddar…
V Ville_Vessla skrev:
Löjrom är väl annars en av det mest överskattade i förhållande till pris som finns. Detta sagt som norrbottning där klämmandet av löjan pågick inte långt från där jag växte upp, ett jävla skitjobb faktiskt. Stå i fiskarbyxor upp till armhålorna i en bassäng och klämma livet av små fiskar med jäkligt vassa ben. Som en anektod så var vi för 20år sen på en tillställning där värdinnan minsann påpekade att det var kalixlöjrom då farsan svarade ungefär "Ja men det duger väl , inget du behöver be om ursäkt för"
Kalix är underförstått om man säger löjrom, det heter sikrom om det inte är från Norra Bottenviken, dock fuskar såklart restauranger osv med detta. Löjrom är sjukt gott, och priset är väl efter tillgång och efterfrågan samt som du nämner arbetsinsatts.

Personligen gillar jag löjrom bättre än rysk kaviar, även om rysk kaviar med lite blinier inte är fel!
 
  • Gilla
cpalm
  • Laddar…
V Ville_Vessla skrev:
Koriander och tryfflel kan jag bara inte med, en italiensk tryffelsalami och den var inte billig, köpt i i Italien och skänktes till mig av min svåger var nog bland det värsta jag smakat. Jag fösrökte verkligen men det smakade vidrigt. Jag hatar även messmör och den norska bruna osten som smakar lika fast mer av äcklet, annars gillar jag det mesta. Låt grisarna som söker fram denna svamp äta upp den så slipper vi råka ut för detta otyg.
Det är illa som det är med lönehelg, tänk om alla också var konnässörer då skulle det inte fungera. Så jag tackar dig för din dåliga smak ;)
 
  • Gilla
  • Haha
Staffans2000 och 2 till
  • Laddar…
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Löjrom är sjukt gott, och priset är väl efter tillgång och efterfrågan samt som du nämner arbetsinsatts.
Nu när priserna är nere på mer normala nivåer så måste jag hålla med. Säg 40 gram löjrom för 80 kronor är riktigt prisvärt på en klassisk löjromstoast!
 
  • Gilla
AndersMalmgren
  • Laddar…
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Kalix är underförstått om man säger löjrom, det heter sikrom om det inte är från Norra Bottenviken, dock fuskar såklart restauranger osv med detta. Löjrom är sjukt gott, och priset är väl efter tillgång och efterfrågan samt som du nämner arbetsinsatts.

Personligen gillar jag löjrom bättre än rysk kaviar, även om rysk kaviar med lite blinier inte är fel!
Givetvis är Kalix underförstått för mig som bott i Kalix, det är gott men inte 2500->3000 kr kg som jag ser att det kostar. Har ibland fått halvkilosburkar som vi använt på frukostägget, eller rostmackan. Är det OK eller är man barbar då?
 
  • Gilla
mikethebik och 1 till
  • Laddar…
V Ville_Vessla skrev:
Givetvis är Kalix underförstått för mig som bott i Kalix, det är gott men inte 2500->3000 kr kg som jag ser att det kostar. Har ibland fått halvkilosburkar som vi använt på frukostägget, eller rostmackan. Är det OK eller är man barbar då?
Det är okej. Men ägget måste vara löskokt, gärna pocherat
 
K Kane skrev:
Nu när priserna är nere på mer normala nivåer så måste jag hålla med. Säg 40 gram löjrom för 80 kronor är riktigt prisvärt på en klassisk löjromstoast!
Värsta jag vet är när restauranger tar en sådan liten klick att man inte känner smaken då kan de lika gärna skita i det, bir bara fånigt. Bättre de tar en 300 för förrätten så man får sig en rejäl klick!
 
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Det är okej. Men ägget måste vara löskokt, gärna pocherat
Och apropå underförstått så antar jag vi pratar om vaktelägg och inte om några misslyckade broilerförsök!
 
  • Haha
Staffans2000
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.