Byggahus.se

Du som köpte fel mutterdragare...med batteri...

 1. MathiasS
  Medlem · Nivå 25
  "går iväg en liten bit och byter hjul". Jag brukar byta hjulen i omedelbar närhet till bilen och den är aldrig en liten bit bort.

  30m slang har jag i garaget, det räcker runt hela tomten tror jag....
   
  • Laddar…
 2. B
  Medlem Nivå 7
  Aja, jag trodde vi försökte komma ifrån sladd o slangbehovet men tydligen hade jag fel :thinking:
   
 3. MathiasS
  Medlem · Nivå 25
  Ja det är helt fel när det gäller mutterdragare!
   
 4. T
  Medlem Nivå 1
  Du har uppenbarligen inte känt på Facom S.161B. Skaftet är varmsmidd, har 13(!!) tänder i låsbacken och dammtät spärrmekanism.
   
 5. A
  Medlem · Nivå 20
  Utvecklingen verkar ligga lite efter när det gäller tryckluftsdrivna maskiner. Det är fortfarande ovanligt med slanglösa sådana.
   
 6. M
  Medlem · Nivå 11
  Vadå, funkar det inte att köra på tryckluft på burk?
   
 7. Dan_Johansson
  Medlem · Nivå 16
  Den;
  https://www.facom.com/produits/S-161B-Description.html
  ?

  Nä, faktiskt inte. Tror inte det kommer att hamna ett här heller...
   
 8. N
  Medlem Nivå 3
  Jaha,,,, Vi går alla igång på olika saker. Min mutterdragare från Biltema med krafthylsa kopplas in i vägguttaget och har fungerat i 5 år utan minsta problem. Hur den låter är för mig helt ointressant
   
 9. nanowire
  Amatörexpert · Nivå 20
  Jo, jag håller med. Men för att få den där extra gnuttan motivation att jobba snabbt ska man skippa plyfan och känna den mentala pressen av att domkraften sakta sjunker allt djupare i gruset... Shorts hjälper också.
   
 10. findus42
  Medlem · Nivå 21
  Vem har nämnt grus? Vattensjuka hjulspår som man strödde ut lite 0-16 kross på för 16 år sedan. Djup så att man får en uppfostrande påminnelse om tingens naturliga ordning när man gör första försöket och måste gänga fast hjulet igen och ta om med mer pallningsvirke. Glöm inte att ta på Stenströmsskjortan och permissionsskorna så är dysterheten inför resten av dagen garanterad.
  Mvh Findus

  PS. Tror att jag fuskar i år och tar med grejerna till snick där jag kan stå på asfalt. Enda haken med den planen är att det som en gång kommit dit stannar där. Det betyder att jag nästa år när jag överraskas av morgonhalka måste köra på sommardäck. Murphys lag kommer repa sönder åtminstone en fälg mot någon hög kantsten. DS
   
 11. MathiasS
  Medlem · Nivå 25
  Jag vet att en F1-picka låter lite annorlunda men du vet hur det är. Man får prata med bönder på bönders vis.

  1500sek för en IR tror jag är önsketänkade. Jag köpte min på Swedol för ett par år sedan, kan den ha kostat 2k då ungefär på rea....?
   
 12. F
  Medlem · Nivå 14
  Ja, det är nog önsketänkande.... men nära, tyckte mig hitta den för 1800kr ungefär.
   
 13. MathiasS
  Medlem · Nivå 25
  Det är det ju värt......
   
 14. C
  Medlem · Nivå 11
  75 inlägg och ingen har lyckats nämna att man behöver och villhöver en seriös momentnyckel. Jag har två stycken, 1 för däcksbyte främst och 1 för större moment för typ byte av släpvagnslager och så. Är pengarna slut eller vad är problemet? :p;) Fjompa med momentstavar är ju ingen nördvarning på.:cool:
   
 15. Tokslut
  Medlem Nivå 13
  Jag brukar vara riktigt nära med mitt dragskaft på känsla (165nm på nuvarande bilen) så för just hjul tar jag inte fram Momentnyckeln. (har 4st i varierande storlek)