Byggahus.se

Drömvillan i söderort

 1. Andjul
  Medlem Nivå 10
  Idag blev det en tillfällig ”brygga” mellan huset och gräsmattan. Efter föräldraledigheter blir det en ny altan och uterum, men det har vi inte tid med nu när det bara är en månad kvar till bebis nummer två :)

  nu går det snart i alla fall att ta sig in och ut med vagnen om det behövs :)Lägga klart resten och dit med ett räcke imorgon :)
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  6A981239-F74B-419B-B946-25130FB048C3.jpeg
   
 2. Jonatan79
  Hobbysnickare · Nivå 15
  Vad ska ni in med vagnen i huset att göra ?
   
 3. Andjul
  Medlem Nivå 10
  nyfödda är inte kända för att sova när vi föräldrar vill sova, nu finns möjlighet att rulla in vagnen om barnet redan sover t.ex. eller helt enkelt ställa vagnen med sovande barn på plattformen utanför dörren :)
   
  Redigerat 30 maj 20:11
  • Laddar…
 4. Pasjostrom
  Renoveringsnovis · Nivå 8
  Det gäller inte bara nyfödda, vår son på 13 månader vill bara somna i vagnen... :oops:
   
 5. Jonatan79
  Hobbysnickare · Nivå 15
  Barn sover bäst ute är vår erfarenhet efter 2 st. Tog aldrig in vagnen!
   
 6. tommib
  Husägare · Nivå 23
  Samma erfarenhet. Bra att kunna slänga ut en babymonitor i vagnen. Myggnät är också bra, funkar dessutom mot andra närgångna djur som getingar.
   
 7. Andjul
  Medlem Nivå 10
  Ja, men jag kan ju knappast lämna ungen utomhus när jag går och lägger mig på kvällen:crysmile:
   
 8. Andjul
  Medlem Nivå 10
  :crysmile:Tack för era råd, men som sagt barn nummer två:love:
  Aj, den lät jobbig :( vi har varit väldigt bortskämda med en grabb som somnar relativt lätt och sover länge. Han har sovit i eget rum sedan ett år ålder och nu när han är 1,5 och jag är pappaledig så sover han hela natten och vaknar först 8-9 :surprised:
   
 9. Pasjostrom
  Renoveringsnovis · Nivå 8
 10. Nötegårdsgubben
  Skogsägare · Nivå 19
  Nej!!! Erkänn aldrig att du tittar på telefonen samtidigt som du tar hand om ditt barn. Det är en sv de moderna sju dödssynderna.
   
 11. Andjul
  Medlem Nivå 10
  Markiserna vid sovrummen börjar sjunga på sista versen så jag spände ner dom med flagglina så kan dom vara ute dygnet runt oavsett om det blåser. Kommer göra susen för värmen när morgonsolen kommer och det gör inget om dom skulle blåsa sönder :)
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  C27E3C73-A079-4EEA-AE8B-C661B6153BA8.jpeg
   
 12. Andjul
  Medlem Nivå 10
  Fick även tag på en elektrisk fönstermarkis med sol- och vindautomatik förra året som monterades på framsidan (söderläge) så nu blir det inte alls samma värme inomhus när solen ligger på :)
   
 13. S
  Medlem Nivå 4
  Går att bygga en barnsvagnsvaggare med vindrutetorkarmotor och en list. Motorn drar vagnen fram och tillbaka över listen. Skall inte visas för den hälft som tycker det är fusk att vagga på detta motoriserade sätt.
   
 14. Andjul
  Medlem Nivå 10
  Nu när barn nummer två landar vilken sekund som helst så kom vi överens om att göra tomten så underhållsfri som möjligt, dvs så mycket gräsmatta det bara går.

  Så oerhört skönt med dessa kvällar så nu är alla kanter trimmade, gräsmattan är klippt och alla stenplattor som varit utspridda här och var i olika högar har jag samlat ihop och lagt ut en bortskänkesannons :)

  Imorgon blir det att samla ihop alla kullerstenar som avgränsar vissa delar av tomten. :strong:

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  F02763DA-C107-4ECF-B370-E628E6D160F0.jpeg
   
 15. Andjul
  Medlem Nivå 10
  Herregud gott folk, jag trodde det kunde vara typ en person som kanske behövde lite plattor till altangrund. Satte ut bortskänkesannons på Facebook och det blev kaos :crysmile: tror det har varit 11-12 olika personer här och hämtat och folk dök upp oanmälda osv. Dök till och med upp en dam som inte hade Facebook, men som ändå hade fått nys. Alla ville ha mina gamla plattor till alla möjliga projekt :D

  nåja, nu är alla borta och jag slipper släpa ett 90-tal plattor till tippen *nöjd*

  I övrigt så har det blivit 2 rundor till tippen idag med sånt vi rensat från tomten samt alla eu-pallar som tidigare var en tillfällig lösning vid balkongdörrarna.

  Nu ikväll sitter jag och spraymålar stolpskorna till nya staketet :D

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  B3BFCD7A-52BA-4F8E-9370-D8E0290A4478.jpeg