Byggahus.se

Döda skadedjur eller fånga in och släppa ut på annan plats?

 1. F
  Porn Star · Nivå 14
  Fan, var ute och hämtade lite ved igår i ösregnet då jag hörde en fälla smälla igen. Lunkade in efter en ficklampa och visst, det satt en fet skadad råtta i fällan och den hade släpat iväg fällan ca 3m när jag kom dit. Täckte effektivt för gattet råttjäveln siktade mot. Vad är det för djävla slagfällor som plågar parasiterna på detta sättet, inte ok tycker jag? Då är det ju bättre att fånga levande och gasa, dränka eller skjuta istället för dessa godkända fällor är ju djurplågeri på riktigt. Tyckte synd om fanskapet och tänkte ta den till veterinär men råkade tyvärr tappa en ganska tung sten på den och efter det var den bortom all räddning.
   
 2. T
  Medlem Nivå 10
  Det handlar mer om brottets natur än om vad det är för djur, så länge man håller sig inom däggdjur.

  De är smarta, men de är inte speciellt beroende av en viss platgs. Det är enklare för dem att slå sig ner på den nya platsen.


  Fästingen är en liten insekt, några millimeter lång. Råttan är ett däggdjur, ett par decimeter långt. På vilket sätt är fästingen relevant i sammanhanget?

  Varför tar du inte i och jämför med, säg, hajar eller Godzilla när du ändå håller på?

  Det där var den mest förvirrade rant jag sett på ett tag. Vad försökte du säga? Du blanda äpplen och päron. Ena sekunden är det virus, nästa sekund är det råttor, allt skriver med en grammatik som får en läskunnig att gråta, och slutpoängen är som vanligt att du är kåt på att döda.

  Skadedjur handlar om sammanhang. I huset är de ett skadedjur, och då avlägsnar man dem. I naturen är de inget problem.

  Jag har blivit biten av råttor, även vilda. Jag har vid några tillfällen sett en råtta ute och den har haft drag som gjort att jag trott att det kan ha varit en tamråtta. Enda sättet att se är att titta på fötter och teckning på magen, så man måste lyfta upp dem, Två har varit lugnt och inga bett, en stämplade mig en gång, en stämplade mig 5-6 gånger (den sprattlade så att det tog en eller ett par minuter innan jag fick en tydlig vy av magen, och jag hade inte glasögonen på mig).

  No problem, tvätta av såret med tvål och vatten, och lite sprit på när jag kom hem. Råttbett är förvånansvärt rena. Vanlig sårvård räcker utmärkt.

  Varför är folk i dag så rädda för allting?

  När det gäller multiresistenta bakterier, så har de såvitt jag vet inte setts i råttor än (förutom ditsatta i labb, såklart). Även om de fanns där, så hoppar bakterier ytterst sällan mellan arter. Har du någon källa?

  Nej, jag pekar ut dina osanningar.

  Skjuta är lagligt (förutsett, såklart, att övriga rekvisit för jakt är uppfyllda).

  Man kan tycka vad man vill om olika metoder, men för tillfället så är det lagen som gäller.
   
 3. bonnier
  Renoverare Nivå 11
  Vet inte om man ska skratta eller gråta när man läser den här tråden, det har ju spårat ut för länge sedan. Bakom ratten och vid tangentbordet så blir folk som tokiga ibland.
   
 4. D
  Lösvirkesbyggare Nivå 1
  Ingen hör annat än det den förstår..