Byggahus.se

diskmaskin i högskåp?

4k läst  10 svar

 1. S
  Medlem Nivå 1
  Jag har precis köpt ett hus och nu planerar jag hur jag ska göra om köket. Då jag tycker att det är bekvämt att diskmaskinen en liten bit upp från golvet för att få en bättre arbetsställning så tänkte jag helt enkelt bygga in den i ett högskåp.

  Är det någon som har tips på hur jag kan göra? Har kollat på IKEA skåp, men de är endast anpassade efter ugn och alla är 60 cm breda (jag antar att det är yttermått) vilket innebär att jag inte får in en diskmaskin med 60 cm bredd där.

  Har funderat på om man kan köpa ett litet skåp, cirka 40 cm högt, för att sedan ställa diskmaskinen ovanpå och komplettera med ytterligare ett skåp över diskmaksinen som man kan skruva fast i väggen (där bland annat micro får stå) och avsluta hela verket med att sätta på en skiva i likadan färg/mönster som luckorna. dvs, bygga ett "fejk"-högskåp...

  Någon som har koll på om detta skulle fungera eller är det någon som har andra förslag?

  Tack!
   
 2. Enk Projektet
  Medlem · Nivå 14
  Går utmärkt att göra som du tänkt, jag tog ett mått på diskmaskinen med luckan öppen och anpassade höjden efter eget tycke.
  Lycka till
   
 3. ikeahantverkaren
  Medlem Nivå 7
  Redigerat 29 aug 2010 02:03
  • Laddar…
 4. C
  Medlem Nivå 7
 5. S
  Medlem Nivå 1
  Tack för svar dock vill jag inte ha en sån "låd"-modell. Jag tycker att de är rätt fula - men det är ju endast min åsikt!
   
 6. ikeahantverkaren
  Medlem Nivå 7
  Tänk på att du måste ha en ful plastbalja som sticker ut ett par cm om du väljer ditt alternativ.Sen bör du ha väldigt kvalitativt lackade luckor ovanför som tål den ånga som åker ut efter varje körning.
  Det finns en anledning till varför man inte bygger in diskmaskiner i högskåp om jag nu skall vara negativ även om tråd nr 2 verkar tycka det är toppen.
   
  Redigerat 1 sep 2010 23:56
 7. Raceman
  Medlem Nivå 10
 8. T
  Medlem Nivå 1
 9. bax
  Medlem Nivå 10
  Jag tog ett IKEA överskåp som jag förstärkte inuti och ställde diskmaskinen (cylinda med integrerad front) på, sedan bänkskiva direkt ovanpå den. Därefter ställde jag micron på bänkskivan.
   
 10. C
  Medlem Nivå 1
  Det går utmärkt att sätta en diskmaskin i ett högskåp. När jag gjorde om mitt tidigare kök 2000 ville jag ha upp diskmaskinen från golvet för att skona kroppen. Vad är tyngst av det som man lyfter varje dag? Jo, glas och porslin. Marbodal, som var svanenmärkta redan på den tiden, tog ett högskåp, som längst ned hade en låda och ovanpå den satte jag en helt vanlig diskmaskin (men med ett kar under diskmaskinen förstås). Ovanpå diskmaskinen blev det ett litet utrymme för ventilation och ovanpå det byggde jag in min mikro. Dessutom hade jag ett till utrymme ovanför, ungefär som ett vanligt överskåp med dubbla dörrar. Det var en kanonbra lösning, som Marbodal kom på!!! Jag ska till att bygga ännu ett kök senare i höst och kommer att bygga in/sätta in en vanlig diskmaskin igen. Den förra-en Elekrolux fungerar fortfarande hur bra som helst, hos den familjen som nu bor där. Jag har lite svårt att förstå att inte fler prioriterar att lyfta upp diskmaskinen. Men jag har en skada och märker tydligt hur mycket bättre jag klarade av disken med en upphöjd diksmaskin. Lycka till!!!!
   
 11. B
  Medlem Nivå 15
  2 skåp. Bänkskiva på båda. Diskmaskin mellan. Täckskivor. Klart.
   
Bevaka ämnet och häng med när det uppdateras.
Bevaka