Byggahus.se

Diskmaskin, bäst före?

2k läst  41 svar

 1. Alfredo
  Besserwisser · Nivå 17
  Det finns nog inget absolut rätt eller fel här. En extra omgång rengör väl lite extra och spolar bort eventuell (harmlös) kvarvarande citronsyra.
   
 2. T
  Medlem Nivå 6
  med tanke på att citronsyran verkar ha positiv effekt på den kladdiga disken så borde det väl vara bättre att nyttja den? Såg dock något om att citronsyran och diskmedlet motverkade varandra.. efter färdig maskin på högsta värme såg det inte så mycket annorlunda ut mot tidigare. När jag kört de köpta varianterna för rengörning har det varit spegelblankt. Kör dock en maskin med disk nu, får se om det blir någon skillnad!
   
 3. T
  Medlem Nivå 6
  Tyckte första maskinen kändes något renare men sista maskinen ikväll har en ännu värre hinna över allt. Skulle saltet kunna ha sådan effekt? Jag lyfte bara på locket och hällde i till det blev fullt. Kan det ha blivit för mycket? Är det citronsyra på allt till det ser normalt ut igen som gäller?
   
 4. Alfredo
  Besserwisser · Nivå 17
  Jag brukar få det spegelblankt med citronsyra.

  Vad använde du för diskmedel?
   
  Redigerat 12 jul 08:00
 5. electroluxaren
  Medlem · Nivå 15
  Det kan inte bli för mycket salt.
  Smaka på hinnan om den är salt
  Annars är det troligen hartser som fälls ut ur avhärdaren ett tag till
   
 6. T
  Medlem Nivå 6
  Eftersom jag var osäker på vad som samverkar och motverkar köpte jag coops billigaste som bara är disk utan något skölj eller salt. Vet inte om det blir för mycket spolglans om både tabletten och maskinen tillför detta? Körde finnish-flaskan för rengöring, har två yes-tabletter i lager nu också för att testa, vet inte om någon av dessa är att föredra?.

  Har nu labbat med att först göra snabbdisk med citronsyra och sen en disk till för att få det rent, verkar som det blir bättre. Vet inte hur mycket som sitter i disken och hur mycket som är maskinen.
   
 7. wertok
  Medlem Nivå 8
  Jag har funderat på dessa tabletter som innehåller allt. Hur fungerar inbyggd spolglans i tabletten? Jag menar det ska ju inte in i diskvattnet förrän den sköljer och då har väl mycket av diskvattnet som innehåller spolglans bytts ut? Är det hittepå eller fungerar det verkligen?
   
 8. electroluxaren
  Medlem · Nivå 15
  Fungerar
  Om maskinen har inställning för multi tablett så använd detta.
  Maskinen skall arbeta enligt principen spädning.
  Dvs allt vatten omsätts inte vid byte
   
  • Laddar…
 9. A
  Medlem · Nivå 18
  Läste i någon test att med multitabletter ska man också undvika snabbprogram, utan man ska köra normalläge för att det ska bli bra.
   
 10. halper
  Husägare Nivå 5
  Jag har försökt hitta vanligt maskindiskmedel och upptäcker att det verkar försvinna från affärer. Bara de fyra 72-i-1-tabletterna kvar.

  Något gediget märke pulver man kan köpa online?
   
 11. B
  Medlem · Nivå 18
  Köpte maskindiskpulver på Ica Maxi för två eller tre veckor sen.
   
 12. halper
  Husägare Nivå 5
  Kanske bara jag som börjar bli blind :p
   
 13. L
  Husspekulant · Nivå 5
  Finish pulver och gel finns oftast i de större butikerna, inkl Ö&B. Men det blir svårare och svårare att hitta.
   
 14. T
  Medlem Nivå 6
  fick problem med mina enkla tabletter från coop, de kommer i plast som är tänkt att smälta/lösas antar jag då de sitter tajt utan något enkelt sätt att få bort. Dock har det suttit kvar gegga i maskinen. Då tempen i vår cylinda styrs av programmet är en fundering om maskinen inte värmer tillräckligt?
   
 15. Alfredo
  Besserwisser · Nivå 17