Byggahus.se

Diskho i hörn

 1. J
  Medlem Nivå 1
  Jag ska bygga om ett litet kök. För att jag ska få plats och få en vettig planlösning så funderar jag på att sätta diskhon i ett hörn. Dock ett hörn som är 90 grader. Alltså inte ett anpassat hörn om ni förstår hur jag menar.

  Jag vill ha det här hörnskåpet:
  http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S09854283/#/S89854284
  Diskhon jag skulle vilja ha är denna:
  http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S29896343/
  Val av diskho går ju att ändra för att den över huvud taget ska gå ner i skåpet.

  Kan det funka? Blir det superdrygt att ha diskhon i hörnet? Jag kommer också att ha ett hörnväggskåp ovanför. Kanske blir svårt att "nå" fram till diskhon.

  Hörnväggskåp:
  http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S89852553/#/S69810936

  Mvh
  josk
   
 2. L
  Medlem Nivå 9
  mina föräldrar har diskho i hörnet men de har en som är gjord för att sitta i ett 90° hörn, jag tror deras kommer från franke. Var rätt dyr tror jag men jag tycker det funkar perfekt hos dem som inte handdiskar (utom finporslinet vid jul) och jag vet de är supernöjda.
  Tror att om du verkligen vill ha en kökslösning med en diskho i hörn att du ska investera i en ho som är avpassad för ett 90° hörn .
  Jag har hon du länkar till och förstår inte riktigt hur du tänker dig kunna placera den i hörnet så kan inte svara riktigt. Men jag kan generellt om hon säga att om du inte planerar att ha en dusch du kan hålla i handen till kökskranen (det har inte jag) är den lite klurig att hålla ren och den har inte särskilt stor lutning ner mot silen så det rinner inte ner jättebra. Jag är dock nöjd med storleken och djupet så jag ångrar mig inte givet de förutsättningar jag hade i köket.