Byggahus.se

Det hamrar i rören!?

 1. MaY4
  Medlem Nivå 1
  Hej hej!

  Jag och min man har just köpt vårat första hus och bott i det cirka 2 månader nu. Det är en liten trävilla från 1911. Vi har eluppvärmning och en vanlig varmvattenberedare i källaren.

  När vi flyttade in i mitten av augusti var allting ok. Men några veckor senare, till synes utan anledning, började det låta från rören. Varje gång vi använder varmvatten så hamrar det i rören. Ett kontinuerligt dunkande, i snabb takt, tills man slår av vattnet igen.

  Ingen av oss är speciellt duktig på vatten/avlopp. Finns det någon som vet vad detta kan röra sig om? Någon som har tips på vad man kan kolla eller göra, på egen hand?

  Tacksam för svar! Tack på förhand!
  Mvh Maya
   
 2. Bästa svaret

  A
  Medlem · Nivå 8
  Skulle tro att rören går nånstans där det blir lite kallt... och nu när kylan kommer knäpper det när när rören värms upp.

  De borde tystna efter att spolat en stund.

  /ATW
   
 3. J
  Medlem · Nivå 11
  Om du känner på röret som kommer med kallvattnet under beredaren, det är en blandningsarmatur där och i den finns en backventil som kan bråka lite med knackningar. I övrigt kan det vara som det sägs
   
 4. MaY4
  Medlem Nivå 1
  Hej hej! Tack så mycket för dina råd. En bit rör låg exponerad nere i den oisolerade källaren. Vi satt dit rörisolering på den 1,5 meter som det rörde sig om och har inte haft några problem sedan dess. Så, tack då mycket! Ha det gott! Mvh Maya
   
 5. MaY4
  Medlem Nivå 1
  Tack så mycket för dina råd. Om vi får mer problem så vet vi att kolla backventilen. Tack så mycket! Mvh Maya