Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Det här diskuterar vi i delforum Byggnadsvård

 1. Marlen Eskilsson
  Administrator · Skåne · 7 062 inlägg
  Bor du i ett gammalt hus och strävar efter att bevara husets kulturella värde, använda samma material och metoder och som det en gång byggdes med, då passar din fråga här i delforum Byggnadsvård. Frågan passar även här om du vill bygga nytt hus i gammal stil med material och metoder som användes förr.

  Renoverar du ett gammalt hus och försöker göra om det till något modernt passar din fråga bättre under delforumet för varje byggnadsdetalj såsom Tak, Fönster, Färg, etc.
   
 2. C
  Medlem · 845 inlägg

  carra

  Medlem

  Byggnadsvård

  Alltid hamnar det nåt mellan stolarna....

  Vi som bygger ett nytt hus,modell enkelstuga,
  som skall byggas som ett gammalt var hamnar vi?:confused:
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  24 1 2015 191.jpg
  (Det är inget skämt...)
   
  Redigerat 15 mar 2016 19:18
 3. Marlen Eskilsson
  Administrator · Skåne · 7 062 inlägg
  Bra synpunkt! Jag ska ändra i texten, naturligtvis passar du under byggnadsvård också.
   
  • Laddar…
 4. Sommartorparn
  Byggnadsvårdare · 3 093 inlägg

  Sommartorparn

  Byggnadsvårdare
  Synd att detta forum blivit så renlärigt! Tidigare har inställningen här varit att även de som inte renoverar 100%-byggnadsvårdsmässigt kan ha nytta av att få synpunkter på sina projekt i detta delforum. Särskilt om de själva väljer att posta sina frågor här så borde man kunna utgå från att det finns ett intresse och en öppenhet för byggnadsvårdsmässiga argument vad gäller metoder och materialval....
   
 5. R
  Medlem · Västernorrland · 1 759 inlägg

  Räknenisse

  Medlem
  Tror inte det ska tas strikt på det sättet. Byggnadsvård har olika nivåer och inte ens museer gör allt som exakt för 300 år sedan i alla detaljer. Det är väl mer att metoder, material och tekniker ska vara av traditionellt snitt i det frågan berör.

  Enligt mitt tycke är det svaren som innehållit lite för mycket förslag om fogskum ibland, vilket jag uppskattar att det styrs upp. Just för att den som frågar gör det med viss intresseinriktning.
   
  • Laddar…
 6. Sommartorparn
  Byggnadsvårdare · 3 093 inlägg

  Sommartorparn

  Byggnadsvårdare
  OK, förstår. Så anvisningen är mera riktad till de som svarar än till de som frågar.... Framgick inte helt av trådstarten, men verkar rimligt.
   
Rekommenderat från shoppen

Varför visas rekommenderat från shoppen?

Rekommenderat från shoppen är en annons från Byggahus egen shop. Produktrekommendationer visas automatiskt baserat på nyckelord som nämns i foruminlägget. Vi matchar innehållet med relaterade produkter som kan hjälpa läsare med sina byggprojekt. Inläggskaparen har inte själv lagt in produkterna i inlägget.

Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.