Byggahus.se

Det är ni som göder hantverkarna!

Status:
Stängd
 1. G
  Medlem · 1 172 inlägg

  Grizzlybjörnen123

  Medlem
  Självklart måste man betala 700 i timmen då hantverkare måste åka på obetalda kundbesök.
   
 2. Livanbygger
  Renoveringsnovis · Växjö · 30 inlägg

  Livanbygger

  Renoveringsnovis
  Ajaj! TS kanske ska se sig om efter lite mer pålitliga firmor framöver Jag gör mycket själv, så mycket jag kan iaf. Sätta lister, lägga golv, bygga trädäck osv.

  Men de gånger jag behöver hjälp så har jag en kanonbra snickare som inte överdebiterar och jobbar på riktigt bra. Och vet du vad, han är svennebanan kostar typ 480 kr /h vitt.

  Inte så mycket att klaga på trots allt när det blir så bra gjort. Samma arbete hade ju tagit mig mycket längre tid att göra.
   
 3. M
  Medlem · 286 inlägg

  mugatu

  Medlem
  Lata och kassa hantverkare kommer alltid att finnas men till stor del så sorterar de ut sig själva i längden. Tror det är klokt att gå på rekommendationer och omdömen när man anlitar arbetskraft.
  Om man mot förmodan råkar anlita en latmask eller myglare så hinner de väl bara jobba max en dag innan de åker om man kommer hem och ser att inget har hänt och ingen vettig förklaring finns.
  Sedan kan det vara så att man tittar till hantverkaren precis när den tar en kort paus. Man kan behöva sträcka på sig eller hämta andan en stund om man jobbar obekvämt eller bär tungt.
  De som jobbar på kontor går fram och tillbaka och hämtar kaffe, tar ett lökigt möte utan syfte eller resultat. Sitter vid sitt skrivbord och surfar nätet. Sedan är de helt slutkörda och har ont i ryggen.
  De har ju prestationslön så de går hem lite tidigare några dagar i veckan också. De jobbar igen de timmarna någon annan dag eller så är de så sjukt effektiva att de ändå får ihop sitt projekt.
   
 4. B
  Husägare · Göteborg · 1 268 inlägg

  bossespecial

  Husägare
  Eller för att de sitter på Byggahus hela dagarna;)
   
 5. buspojken
  Byggveteran · Gävle · 1 799 inlägg

  buspojken

  Byggveteran
  Kör !
   
 6. C
  Renoverare · 487 inlägg

  claym

  Renoverare
  faktiskt en bra idé! Vore bra om den tråden kan hållas seriös och alla hantverkare kan berätta om era erfarenheter om kunderna så man får en inblick i detta.
   
  • Laddar…
 7. G
  Medlem · 1 172 inlägg

  Grizzlybjörnen123

  Medlem
  "Ni hantverkare ofta vita" är inte det rasistiska anspelningar?

  Vad är det då för färg på de utländska som du menar?
   
 8. S
  Medlem · Dalarna · 3 007 inlägg

  SueCia

  Medlem
  snyggt att lyckas klämma in rasism och bodyshaming i en och samma mening. Tyvärr lär du inte bli bannad då rasism är en envägsgata. Men snyggt, nu vet åtminstone jag att orustinnan är rasist, kan vara bra att lägga på minnet.
   
  • Laddar…
 9. C
  Renoveringsnovis · 255 inlägg

  crappyusrname

  Renoveringsnovis
  Byggahus användare, mest triggade i världen just nu? :crysmile:
   
 10. U
  Medlem · 269 inlägg

  Unikt namn

  Medlem
  Oklart.
  Men det är tydligen viktigt i dagens samhälle att ha rätt ("gäng")färg, så man inte blir misstagen för en från motståndarna.
  Och det finns många färger, vit,svart,rosa,brun,blå,röd,grön etc etc så för den oinvigde är det lite av ett minfält att navigera kring. :confused:
   
 11. Krille-72
  Medlem · 2 915 inlägg
 12. A
  Medlem · 16 inlägg

  Anders_Tranås

  Medlem
  Jag har en elektriker och en röris jag använder, har de alltid på löpande, de tar 495kr/timme plus moms, helt okej tycker jag.

  Materialet brukar jag låta dom köpa in även om det blir dyrare än om jag själv skulle sitta och beställa på nätet, det är okej för dom att att jag beställer material, men brukar inte göra det för att slippa stillestånd på grund av att jag köpt fel eller andra problem med inköpt materialet.

  De fakturerar inget för servicebil eller reseersättning.
   
 13. Henningelvis
  Renoverare · Uppsala · 393 inlägg

  Henningelvis

  Renoverare
  Du har aldrig sett en faktura från en "mångfaldskonsult" eller en "inspirationsföreläsare" eller hur? Lätt uppemot 20-30 000 för någon som levererar floskler utifrån en dassig powerpoint och där halva arbetstiden går åt till diskussioner i smågrupper där personen ifråga inte gör ett smack. Tål heller ingen kritik, utan allt ifrågasättande av värdet i att för sjuttielfte gången tugga normkritiska buzzwords möts bara av ett snett leende eller ett "problematiserande" av en "strukturell maktutövning". Då föredrar jag faktiskt hantverkare eftersom de åtminstone alltsomoftast lämnar någon sorts konkret resultat efter sig.
   
 14. Excel
  Husägare · Dalarna · 1 072 inlägg

  Excel

  Husägare
  Bra början, men när du nämnde ”vita privilegierade medelålders män” tappade jag intresset. Gör jobbet själv istället.
   
 15. Handyman 1
  Medlem · 2 714 inlägg
  Ska man snacka om gyllene marknad bör man nog nämna just sjuksköterskor och läkare som jobbar som stafettanställda,har sett exempel där läkare kvitterat ut 400000kr för 14dgr jobb,+fritt boende och hyrbil,det är en rätt hyfsad lön minsann.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.