Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

De flesta värmer huset med el

 1. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Isak

  Vår luft/luft-värmepump betalade sig inte efter tre år utan efter redan tre månader!
  Det var nämligen billigare att betala ränta till banken än elräkning till elleverantören. :)
   
 2. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: x

  Om vi betalade vad det kostar att tillverka elen (10-20 öre i snitt) så skulle alla värme med direktel. Med andra ord så är det enormt resursslöseri med alla andra komplexa uppvärmningssystem. Suboptimering kallas det. Elvärme är nästintill en perfekt uppvärmingsmetod, tar ingen plats, kräver nästan ingen service, är tyst, men tyvärr så hindrar våra politiker det som vore bäst för folket - tack för det!
   
 3. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: 2x

  Förutom att elen förstör vår planet, jå då är den ju perfekt...
   
 4. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: tt

  El är ju också enkelt att transportera med minimala förluster, kräver inget kostsamt grävande av rör i marken.
  Infrastrukturen för el är ju redan fixad..
   
 5. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Pelle

  Elen förstör väl inte planeten. Möjligtvis om den tillverkas på ett miljömässigt dåligt sätt. Håller med att elen är nära den perfekta värmekällan om den producerats av rätt.
   
 6. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Lennart Nordström, Sala

  Elvärme är överlägset bäst!
  Med elvärme så kan man sänka byggkostnaden, minska underhållskostnaden samt minska risken för vattenskador. Bygg några kärnkraftverk till och sänk elskatten till vettiga nivåer så slipper vi all komplicerad uppvärmningsteknik som sällan gynnar den enskilde husägaren. Hur många husägare är det inte som förlorat hela vinsten och lite till på dyra reparationer på sina värme-pumpsanläggningar? För att inte tala om komfortförlusten med brummande pumpar och oro för att pumpen skall ge upp. Sedan ger en Luftvärmepump kyla sommartid vilket är mycket bra och värdefullt tycker jag.
  Hur många husägare är det inte som förlorat hela vinsten och lite till på dyra reparationer på sina värmepumpsanläggningar? Orsaken kan vara att värmepumpar är ej "definierade helt" på effektbehov och kapacitet!
  "Blommorna trivs bättre nu när de inte utsätts för den heta luften från el-radiatorer under fönstren." På senare tid finns "oljefyllda el-radiatorer", här blev också rumstemperaturer stabilare - vidare har elkostnaden "sänkt!" genom dessa.
  Lennart Nordström i Sala
   
 7. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: el-vvs gunnar

  Ja ! du har rätt "som vanligt " ville gärna höra en energiprofessor , berätta ! -ja tror att energi i elkablar är oerhört mycket mindre förluster än vääärme i rör ! om 40 år kommer fjärrvärmen att skrotas ! ? exempel 500 m värme 100 kw förbrukare
  viket ger bästa värdena , med hänsyn till allt , värma gator vägbanor med fjärrvärme kostar inget säger experter på fjärrvärme ! de måste finnas ett allvarligt tanke fel i system när du värmer gator "gratis" - "du lennart ! du är en ung frisk fläkt " å du ! med dagens eldande med
  förnybar energi ,= vårt syre är slut om 40 år p g a allt eldande , kanske tidigare ! ? ? ? å då säger vi ,fan vi skulle valt barsebäck då hade vi levat i 100 år till ! den som ölever ? får se !
   
 8. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Xerxes

  Mycket handlar om när du köpte kåken och var den finns... Sitter du med ett hus köpt på säg Bromma förra hösten så har du inte RÅD att värma den med direktverkande. Hela din inkomst och lite till går till räntor, dvs du MÅSTE få ner kostnaderna på ngt sätt och det blir den näst största utgiften: värme. Där emot så är det få i SE som är i denna sits förutom 70-80 talisterna, de flesta äldre har kanske betalat av huset/bor i Örnsköldsviks kommun där hus kostar 150000 kr och då har man även råd att betala direktverkande el kostnaderna.
   
 9. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Lisa

  Det finns ju inga bra alternativ till direktverkande el. Det kostar ju mycket att dra rör runt i ett hus...
   
 10. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: GDS

  Lennart har rätt. Elvärme är överlägsen på alla sätt. Finns inga egentliga nackdelar.

  Komplettera med en luftvärmepump och en kamin om det går och du har det bästa uppvärmningen som finns.

  Kostnaden är kanske lite högre men tryggheten, bekvämligheten och enkelheten gör det värt det.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.