Byggahus.se

Dåligt utfört arbete - annan firma tar över?

 1. L
  Medlem · 23 inlägg

  Lars_Bertil

  Medlem
  I den offert vi accepterade från anlitat målarfirma ingick plattsättning i två badrum, en hall och en tvättstuga. Målning och tapetsering är bra gjort men plattsättningen är under all kritik. Firman har gjort om hela badrum 1 en gång redan och det är inte alls bra gjort - måste göras om igen (badrum 2 och tvättstugan har de inte hunnit börja med ännu). Offerten inkl. inte kakel i kök men det sa firman att de kunde ta med ändå. Denna kakling är så dåligt gjord av vi måste ta ner allt och göra om men det får väl vi stå för eftersom detta jobb inte finns med i offerten/kontraktet... Även klinkergolvet i hallen är ganska dåligt lagt, ojämnheter och nivåskillnader.

  Jag har talat med en jurist i byggbranschen som menar att firman har rätt att avhjälpa de fel som finns (dvs. göra om) men om sannolika skäl finns för att de av någon anledning inte kommer kunna göra detta har vi rätt att anlita en annan firma som tar över jobbet men den första firman får stå för betalningen. Vi vill ju inte att de här "amatörerna" fortsätter förstöra i vårt hus men frågan är om det dåliga jobb de hittills gjort kan anses som "bevis" för att de saknar den kompetens som krävs och därför inte kan avhjälpa de fel som redan gjorts.

  Har någon av er varit med om liknade fall och kan någon tipsa om hur sådana här tvister har lösts tidigare?
   
 2. H
  Medlem · 18 inlägg

  Husdoktorn

  Medlem

  Re: Dåligt utfört arbete - annan firma tar över?

  Hej!

  Intressant tråd. Inte sett den tidigare.
  Målaren i mitt hus har "renoverat" tre sovrum, inre-/yttre hall + vardagsrum och kök. Oklanderligt i ett av rummen efter 3:e försöket! Får nu inte fler chanser trots att han så önskar. Anser sig själv å andra sidan nöjd med resultatet. Har skickat sluträkning. Bestrids naturligtvis. Avvaktar nu vad jurister ska göra av detta. Tips på bra jurister för ändamålet i mälardalen?

  /Husdoktorn
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.