Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Dålig lukt i huset-från reglarna i väggen?

 1. L
  Medlem · 4 inlägg

  Luktnissan

  Medlem
  Hej,
  Vi har ett hus från -79 som vi har sanerat krypgrunden och har trygghetsvakt, så den inte luktar längre. Men lukten i huset är kvar fast inte lika stark, men tillräckligt särskilt efter en helg när vi har varit bortresta. Huset har mekaniskt självdrag med luftspalter i fönstren.
  Vi tror nu att det kan lukta från reglerna för det verkar vara fastsatta små impregnerade träbitar i botten och på sidan av väggreglarna längst ner på dem. Har någon varit med om detta? Är det för alla reglar eller kan man tänka sig att det endast är för vissa mer bärande regler som de har gjort detta? Vi har sanerat med ozon och målat med spärrgrund i vissa rum, men lukten kommer tillbaka överallt. Vad ska vi göra? Finns det någon firma som kan åtgärda dessa reglar? Vert någon vad det kostar?
   
 2. S
  Medlem · 10 inlägg

  Stuganna

  Medlem
  Tryckimpregnerat virke som blir fuktigt kan utsöndra en gas som luktar "gammal stuga".
  Är det syllen du menar när du skriver om väggreglarna?
   
 3. L
  Medlem · 4 inlägg

  Luktnissan

  Medlem
  Nej det är inte från syllarna utan från reglarna i väggen uppe i huset. Lukten känns ner till på reglarna, men inte i krypgrunden.
   
 4. Centano
  Husägare · Västra Götaland · 517 inlägg

  Centano

  Husägare
  Tryckta reglar som innehåller klorfenol kan börja avge kloranisol när reglarna blivit utsatta för fukt. Kloranisol är väldigt potent, näsan känner av lukten vid väldigt låga koncentrationer. Lukten sätter sig även i kringliggande material och kan på så vis vara svår att bli av med.

  Googla kloranisol och luktsmitta så hittar du en del att läsa.
   
 5. L
  Medlem · 4 inlägg

  Luktnissan

  Medlem
  Reglarna är inte tryckta men vi tittade på en ritning och det verkar som de har stöd till reglerna som är av tryckimpregnerat material. tack för tipset att googla på kloranisol.

  Vi är lite besvikna på Anticimex som före köpet sa att lukten skulle vara så lätt att bli av med...
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.