Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Dags för nästa renovation, köket har blivit fuktskadat.

 1. Wizardo
  Medlem · 53 inlägg

  Wizardo

  Medlem
  Hej,

  Väggen till diskhon har börjat bli fuktskadat, vi vill åtgärda det här och undrar vad enklaste sättet skulle vara enligt er. Vi flyttade in 2018 och då såg var det byggt såhär, dock var självklart inte väggen buktande som ni ser på bild. Det märkte vi att det började göra nyligen.

  Mvh
   
 2. Ögonfröjd
  Medlem · Västragötaland · 319 inlägg

  Ögonfröjd

  Medlem
  Ta bort panelen just där och kakla!
   
 3. Oldboy
  Medlem · Skåne · 5 758 inlägg

  Oldboy

  Medlem
  Ser ut som att det blivit stående vatten från disken som sugits upp i "panelen". Med tanke på att det bubblat sig kraftigt så förefaller "panelen" inte vara riktig träpanel utan spårfräst MDF vilken inte tål fukt alls.

  Grundproblemet är dock att det blir stående vatten in mot väggen. Det är alltid en risk, och om det bara är "panelen" ovan bänk som tagit skada så är det tur. Det är en överhängande risk att vid minsta glipa mellan bänk och "panel" så rinner vattnet ner bakom och ger fuktskador och i värsta fall mögel bakom bänk/skåp. Då kan både skåpstommar, vägg och rent av golvet också bli fuktskadade.

  En bänk med upphöjd bakkant/sidokant hade eliminerat dessa problem. Eller att blöt disk hade torkats någon annanstans.

  Enklaste sättet att åtgärda med minsta möjliga arbete är förmodligen att ta bort panelen och bara såga bort den dåliga nederdelen och ersätta med en vattentålig list (metall eller plast kanske) som limmas mot bänkskivan så att inget vatten kan ta sig in mot väggen.

  Att byta bänkskiva till ngn med upphöjda kanter kan också vara ett alt.

  Eller att bara torka disk ngn annanstans om möjligt.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.