Byggahus.se
 1. Hur mycket el förbrukar du? Jämför med andra

Coronavirus

Status:
Stängd
 1. P
  Medlem · 1 955 inlägg
  Överkurs
   
 2. B
  Medlem · Väster götaland · 302 inlägg

  Bockstensmannen

  Medlem
  Märkligt att Etnicitet helt plötsligt blivit viktigt och används som slagträ i och med att även Somalier har dött. Det brukar alltid vara "oviktigt" och "irrelevant" när man t.ex. pratar om överreprensentation av olika typer av brottslighet och rasist kortet kommer fram direkt. COVID-19 bryr sig inte om hudfärgen eller pengar på banken utan den går på alla oavsett. Sedan är det klart att om man inte skyddar sig som man skall har man större risk att bli drabbad och nån svår sjukdom samtidigt så ökar risken att man dör.
   
 3. L
  Medlem · Stockholm · 1 644 inlägg

  Lars48

  Medlem
  Den goda nyheten är att Coronaviruset har visat sig att vara dålig på mutationer. Det vill säga om det kommer nån vaccin då kommer det att fungera under en längre period. Men det tar ett par år innan det kommer.
   
  • Laddar…
 4. Igen
  Medlem · 458 inlägg

  Igen

  Medlem
 5. Nefrums
  Hobbysnickare · Lomma · 707 inlägg

  Nefrums

  Hobbysnickare
  • Laddar…
 6. harry73
  bra på allt · Skåne · 14 660 inlägg

  harry73Premiumikon: Skruvdragare

  bra på allt
  Dags för lite killgissningsberäkningar igen.
  Idag finns det 42 avlidna i Stockholm, och Tegnell sa att dessa smittades för 4 veckor sedan.
  Om vi då räknar med 2% dödlighet, var det 42/0,02 = 2100 smittade i Stockholm.
  Senaste tiden har vi sätt en fördubbling i antal smittade (och dödsfall) var 3e dag, så på en vecka blir det faktor 4 och en månad faktor 256.
  Då borde det nu finnas 500 000 smittade (20% av befolkningen), varav de flesta fortfarande sitter i inkubationstiden.
  Om vi nu antar att smittspridningen gick genom skolorna och unga barn, borde dödligheten vara lägre och om den är t ex 0,4%, då är hela befolkningen i Stockholm smittade. Det betyder också att det inte spelar sån stor roll om man stannar hemma från jobbet eller ej. Det är såklart fortfarande viktigt att skydda de äldre och multisjuka.
  Men då förstår jag också varför myndigheterna tror att kulmen kommer om några veckor.

  Edit: Fick kommentar att antal smittade inte ökar så snabbt, och det stämmer nog. Det är snarare +50% på 4 dagar. :oops:
  På 4 veckor blir det då snarare faktor 17.
   
  Redigerat 26 mar 2020 15:13
 7. V
  Snickerinörd · Västra Götalands Län · 6 581 inlägg

  vectrexPremiumikon: Hand

  Snickerinörd
 8. T
  Medlem · 449 inlägg

  TAR12

  Medlem
  När den här tråden skapades hade vi många som var på väg hem ifrån alperna men trots det valde myndigheterna inte att vidta några åtgärder gentemot dem utöver att informera om att de skulle stanna hemma om de var sjuka.
  I den här tråden var vi flera som redan då tyckte att man borde vidta åtgärder mot de hemvändande för att på så sätt minska smittspridningen och i förlängningen påverkan på ekonomin.

  Mina funderingar just nu går till hur lämpligt det är att tillåta stort inhemskt resande nu under påsken, det känns som ett effektivt sätt att få ut och accelerera spridningen till hela landet. Jag vet vad FHM säger men hur går era tankar kring detta?
   
 9. Nefrums
  Hobbysnickare · Lomma · 707 inlägg

  Nefrums

  Hobbysnickare
  Det är alldeles för sent att försöka stoppa detta från att sprida sig över hela landet.
   
  • Laddar…
 10. H
  Medlem · 1 584 inlägg
  Dödligheten är inte 2%. Vi har väl inte sett en fördubbling av antalet smittade de senaste dagarna? Och att antalet smittade skulle fördubblas på tre dagar skulle jag tro är överdrivet snabbt nu när man börjat iaktta försiktighetsåtgärder
   
 11. useless
  Lök. · Gävleborg · 25 213 inlägg
  Nej, men man kan göra sitt bästa för att bromsa spridningen.
   
 12. Anna_H
  Husägare · Värmland · 11 559 inlägg

  Anna_H

  Husägare
  Man gjorde ju även rätt intensiv smittspårning, något du valde att bortse från.
  Vilka tvångsåtgärder är det du tänker dig att man skulle ha vidtagit?
   
 13. T
  Medlem · 449 inlägg

  TAR12

  Medlem
  Jag tror att det är lite vanskligt att utgå ifrån antalet döda då den siffran kan variera väldigt mycket beroende på om man t.ex, får en lokal spridning bland äldre. Skulle jag göra en mycket enkel uppskattning skulle jag utgå ifrån antalet smittade och vetskapen att ungefär 80% inte behöver sjukhusvård och därmed inte kommer med i statistiken, samt hur lång tid det tar innan man söker vård. Gör man en sådan beräkning får man ett avsevärt lägre tal men det ökar snabbt. Jag skulle inte bli förvånad om vi om någon eller några dagar vi får mer än 500-600 nya fall på en dag.
   
 14. harry73
  bra på allt · Skåne · 14 660 inlägg

  harry73Premiumikon: Skruvdragare

  bra på allt
  Vad dödligheten är, kan vi inte veta än men tror du att den ligger högre eller lägre? Själv tror jag att den ligger mycket lägre.

  Du hade rätt att antal smittade inte ökade så snabbt (ca 50% på 4 dagar i Stockholms län), men antal avlidna är nog 100% på ca 3 dagar.
   
 15. T
  Medlem · 449 inlägg

  TAR12

  Medlem
  Jag tycker att det var bra att man gjorde smittspårning och väldigt synd att man slutade med det trots att WHO säger att det är en av de viktigaste metoderna i kampen mot Corona. Smittspårningen var riktad mot alla smittade och inte bara mot de som kom hem.

  Frågan jag ställde till gruppen gällde uppfattningen om att vi nu har många som reser till fjällen och andra orter i landet nu under påsk, är det bara jag som ser en stor risk att vi får en ökad spridning pga detta?
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.