Byggahus.se

Com Hem får ok för köp av Boxer

 1. G
  Anonym
  En notis bara.

  Bara för att ComHem (före köpet av Boxer) inte gått att välja på landsbygden betyder inte att de inte påverkat priset för marksänd TV och satelit TV.
  Det går att ha marksänd TV i lägenheter i stan på samma sätt som satelit så deras marknader går i varandra.

  Så länge man inte har olika priser baserat på var man bor drar även vi på landsbygden nytta av den konkurrensen.

  Att säga att gå från tre aktörer till tre är alltså fel.
  Dvs. jag kan fortfarande välja bland tre aktörer precis som förrut.
  Men konkurrensen som påverkar prissättningen har minskat från fyra till tre.
   
 2. A
  Medlem · Nivå 7
  Har i och för sig inga färska siffror, men Telenor (med Canal Digital) har större marknadsandel än Viasat så de förtjänar nog att räknas. Lite lurigt att jämföra siffrorna då båda sänder på olika plattformar, Viasat kan säkert vara större på satellitsidan.

  Men fortfarande ändrar det inget, för den på landsbygd där man i princip aldrig finner kabel-TV från ComHem blir det i praktiken inte färre alternativ, de som idag är hänvisade till marksänt eller satellit har exakt lika många leverantörer att välja på i fortsättningen.
  I "tätort" ändrar det sig en aning, de som har kabel-TV från ComHem kommer inte att kunna byta leverantör genom att sätta upp egen antenn för marksänt och skaffa abonnemang från Boxer, men det är sannolikt ytterst få som finner intressant ändå.

  ComHem kommer inte få nämnvärt större inflytande på någon specifik marknad inom digital-TV genom denna affär, till skillnad från när man ville köpa verksamheten för kabel-TV från Canal Digital, en affär som stoppades av konkurrensverket.

  För övrigt har du glömt en stor aktör, Telias marknadsandel är i storlek med Boxer, Telenor och ComHem.