Byggahus.se

Click Guard??

 1. N
  Medlem · 602 inlägg

  Nallis

  Medlem
  Minns att jag hört om nåt som heter click guard i skarvar för att få det tätt mot fukt?
  Kan man ha det på click laminat? Skarvarna i laminat är ju ganska täta men där är ju liten skarv, blir det skillnad i färg på golvet? För man lär ju ej få det precis i skarven eftersom det ändå är ganska tätt.

  Hur mycket vattenspill (läs valpkiss) tål laminat? Om man torkar relativt snabbt(självklart torkar man ju så snabbt man ser, men är dem själva en liten stund kan det ju bli liggande ett litet tag.
   
 2. M
  Medlem · 893 inlägg

  Re: Click Guard??

  Ja det finns Click Guard som är en färglös geggamoja som man lägger i klickfogarna på laminatet. När man pressar ihop fogarna (klickar ihop dem), så pressas överflödig massa ut på ovansidan. Efter ett tag har den stelnat och då är det bara att riva bort överskottsmassan. Blir perfekt tätning och inget syns.

  Jag köpte en tub på Byggmax för 49 kr. Det står att den skall hålla till 10 kvm, men det gör den inte. Den håller typ till 2.5 kvm. Vet inte om andra fabrikat är drygare eller inte men köp hellre en tub extra, så slipper du ett onödigt uppehåll i laminatläggandet för att återigen åka och köpa mera Click Guard.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.