Byggahus.se

Circle K försöker få en försämring att låta som en förbättring

 1. F
  Husägare · 30 inlägg

  franzke

  Husägare
  Håller inte med, 1% tillbaka på allt man handlar. Tanka 1000 liter per år gör jag ju oavsett och kör ingen extra sträcka för att tanka på just CK. Har 25 öre rabatt/liter hela tiden så bränslepriset blir exakt samma som på obemannade, ibland lägre.

  Så 200-300 kronor i bonus brukar jag få varje månad (använder kortet till allt och frun har extrakort), synd att de ska sänka till 0,5%. Har inte fått information om det från CK än i något brev eller mail.
   
 2. A
  Medlem · Blekinge · 8 815 inlägg

  andersmc

  Medlem
  Ok, det förklarar varför jag inte fått nån bonus.
   
 3. useless
  Lök. · Gävleborg · 18 818 inlägg

  useless

  Lök.
  Fast om man får 1% på alla inköp så räcker det att åka till ICA i byn för at köpa margarin.
   
 4. Alfredo
  Besserwisser · Västernorrland · 10 251 inlägg

  Alfredo

  Besserwisser
  Lever gott har väl ingen påstått men säg att du handlar för 200 tkr årligen med Amex Premium. Det ger totalt 90 tusen eurobonuspoäng på tre år. För 100 tusen poäng (med 2-4-1 och plus lite skatter) åker två personer exempelvis business class till Los Angeles med SAS. Marknadsvärdet för en sådan biljett är en bit norr om 50 tkr. Detta kostar 3600 i kortavgift (plus lite skatter som sagt). En rätt bra affär tycker jag.
   
  • Laddar…
 5. S
  Medlem · Västernorrland · 5 984 inlägg

  Stefan1972

  Medlem
  ja ytterligheter finns det ju alltid...........man kan ju se det som dåligt också jämfört med den som shoppar för 10 miljarder om året. Kändes ändå som diskussionen handlade om vanliga tankkort från bensinstationerna och dess bonusar.
   
  • Laddar…
 6. B
  Medlem · Västra Götaland · 2 590 inlägg

  b_hasse

  Medlem
  Jag handlade bara bensin hos Circle K. Den stora vitsen med deras kort var ju bonusen på 1% när man handlade på andra ställen plus att det inte är någon årsavgift. Generellt är också "riktiga" kreditkort (där man betalar en faktura i efterhand) det bästa sättet att betala eftersom konsumentkreditlagen ger ett extra skydd. Får man inte det man betalat för (t.ex om ett resebolag går i konkurs) så kan man kräva pengarna tillbaka av kortutgivaren.
   
  • Laddar…
 7. Alfredo
  Besserwisser · Västernorrland · 10 251 inlägg

  Alfredo

  Besserwisser
  På vilket sätt skulle detta vara någon ytterlighet? En långresa vart tredje år tillsammans med sin partner är väl knappast extremt? Att handla för 200 tkr per år gör väldigt många familjer.

  Diskussionen handlade väl först om CircleKs kredikort och gled sedan över på kickback från kreditkort i allmänhet.
   
 8. S
  Medlem · Västernorrland · 5 984 inlägg

  Stefan1972

  Medlem
  Jo men jag tror ändå det där bonustänket bara skapar fel signaler......Man kanske till och med triggas till att shoppa mer på kortet än man egentligen behöver............Utan kort med bonus så kanske man skulle shoppa för 10000 mindre på ett år och det kan ju vara mer än ev bonus.........
  Det är också lite som att köp en tiopack cola så sparar man 14kr. Hade man inte köpt den där 10 packen så kanske man totalt bara hade köpt fyra st cola normalt sett.
   
 9. Nötegårdsgubben
  Skogsägare · Stockholm och Smålands inland · 7 206 inlägg

  Nötegårdsgubben

  Skogsägare
  Jag ger dig jämna odds på om SAS finns kvar om tre år.
   
 10. engs
  Medlem · Östergötland · 900 inlägg

  engs

  Medlem
  Omsätter pengar i arbetet förutom det privata, som jag får ut på reseräkning. Visst är det inga stora summor men samtidigt en "gratisluch".
  Sålänge kortavgiften än noll är det bara på pluskontot. Säg Kompletts bonus, 2000:-, ser det som att det motsvarar 4000:- mer i lön före skatt / år. Så leva gott är väl att ta i, man kan få en kortfaktura sänkt med 2000:- / år med minimal insats är väl inte helt dumt.
   
  • Laddar…
 11. Alfredo
  Besserwisser · Västernorrland · 10 251 inlägg

  Alfredo

  Besserwisser
  Vete f-n om jag antar det. Den nya tiden förändrar onekligen en del. :cry::cry::cry:
   
  Redigerat 15 okt 2020 09:34
 12. Nötegårdsgubben
  Skogsägare · Stockholm och Smålands inland · 7 206 inlägg

  Nötegårdsgubben

  Skogsägare
  Men är du villig att använda deras betalkort gissar jag att det är ungefär vad du spelar på löpande. För jag gissar att du får ut ungefär dubbel normal bonus i SAS Musse Pigg-pengar.
   
 13. Alfredo
  Besserwisser · Västernorrland · 10 251 inlägg

  Alfredo

  Besserwisser
  Mina argument får ses utifrån hur det har fungerat för mig under några tiotal år. Hur framtiden ser ut vet nog ingen för närvarande.
   
 14. B
  Allvetare · Stockholm · 2 835 inlägg

  Byggdjuret

  Allvetare
  Bonus är det inget fel på. Så vida man inte åker massa extra bara därför. Jag tankar nästan alltid på ck. Men jag gör inga omvägar för det. Bonus på ett krita kort kan aldrig vara fel. Dock var det en stor försämring när man inte fick pengar längre. Men när jag renoverade huset köpte jag allt med ck kortet... Det blev en del glada bonus pengar...
   
 15. A
  Medlem · Stockholm · 811 inlägg

  anis16

  Medlem
  1% avkastning på pengar som man spenderar, det är väll bättre än ha dem på sparkontot...

  När Seat var nya I Sverige och de hade bilar för 40-50' nya under 90-talet så lyckades kollegan få köpa en med Amex. Då var väll bonusen 2-3% och då på ett bilpris som redan var nere i botten.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.