Byggahus.se

Centraldammsugare på innervägg?

 1. V
  Medlem · 237 inlägg

  Vilma

  Medlem
  Vi har lite svårt att få till planlösningen i tvättstugan. Efter några ändringar har centraldammsugaren till sist hamnat på en innervägg, med ett 5m långt rör till utblåset på ytterväggen. Det känns inte helt optimalt. Bullrar det mycket med en CDS bakom vardagsrumsväggen? Har dessutom sett i tidigare trådar att effekten minskar med ökande avstånd till utblåset. Någon som har koll på om det stämmer?
  Tacksam för synpunkter!

  /Nattugglan
   
 2. MathiasS
  Medlem · Stockholm · 28 761 inlägg

  MathiasS

  Medlem

  Re: Centraldammsugare på innervägg?

  Om du hänger upp CD med ordentliga gummiupphängningar tror jag inte skillnaden är så stor mellan yttervägg och innervägg. Du kanske kan hänga upp din gamla damsugare på väggen och prova.....:)

  Om 5m avgasrör spelar någon roll eller inte beror på vilken dammsugare du har och hur mycket slang/rör du har på sugsidan. Din CD leverantör kan säkert ge dig råd - jag tror inte att det är av avgörande betydelse.
   
 3. V
  Medlem · 237 inlägg

  Vilma

  Medlem

  Re: Centraldammsugare på innervägg?

  Du verkar ha helt rätt, Mathias.
  Kollade med leverantören, och upp till 4 meters avgasrör var inte några som helst problem. 4,5 var nog också OK (vilket det blev för oss) men ett par meter till "så stryper man maskinen" var hans ord.
  Vår CD verkade vara av det kraftigare slaget :) så LITE tappad effekt lär vi inte lida av.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.