Någon har gjort det lite enkelt för sig, man kn fråga varför inte dom böt ända ner på en gång. Nu är det ett Y där och skiten kommer från två håll, med fall nedåt. Så det kan gå att ta bort ett av dom och hänga en plastpåse över och tejpa så det inte skvalpar över. Men på distans är svårt att råda, bara enkla tips.
 
J jonaserik skrev:
OK ner till böjen till vänster.då kan du få till en bit under böjen som håller upp eller en järn i väggen som håller upp. Nu är det gjutjärn med en muff uppåt, det är lite lurigt att dela där. Kan vara diktat som det heter, med lin i botten och tenn ovanför, det knackades ner med ett specielt järn och hammare, sitter bergfast. Om du har en sladdlös borrmaskin kan du borra i glapet och snurra runt borren så det fräser upp runt. Bästa sättet för att inte knäcka muffen. Börja med det så röret uppåt är löst mot skon. Sen får du kapa ca 4 cm upp och kanske två gånger, för bort en bit av röret upp, vinkle slip går bra på utsdian och en tigersåg in mot väggen, så det går att vicka på nwderdelen. Nu kommer jag inte ihåg hur tjockt gjutjärnet är, men bara mäta, du kan ha tur att det är lite mer än 110 mm och då behöver du inte bila upp något. Onödigt att bila om det inte behövs. Bara slå sönder röret och knacka bryta med verktyg i hålet och få bort alla flisor. Kan t.o.m gå att knacka ner det, men det får du känna lite på. Att ansluta nya plaströret mot gjutjärnsmuffen finns det övergångar att köpa för.
PS kan ta ett tag att fräsa ur och därför ska du börja med det, då kan avloppet fungera under tiden, inget rinner ut.
Tack för tipsen, känns som du har jobbat med detta innan 😉
Det kluriga är att vattnet ligger ganska nära röret, så måste vara lite försiktig.
Ser ut som att ytterdiametern på röret är 110mm tyvärr.
Vattenrör med ytterdiameter 110mm inbäddat i jord och omgivet av spån och sten.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Du kan med en vinkelslip skära ur en större bit och bryta av bitar med en stor polygrip eller rörtång.
 
R r91 skrev:
Det enda jag vill byta ut är själva gjutjärnsröret, och kollar man här ser det ut som allt från badrummet (på andra plan) som går genom tätskiktet är utbytt till plaströr. Borde väl vara okej att göra det ingreppet, och lämna allt annat intakt så att badrummet ovan fortfarande är brukbart?
jo men jag tänker mest på helheten om du vill ha båda badrummen godkända och med ny standard på allt. Då inkluderar ju det även tappvatten.
 
S
J jonaserik skrev:
Du kan med en vinkelslip skära ur en större bit och bryta av bitar med en stor polygrip eller rörtång.
Tigersåg är väl defacto standard? Så gjorde jag i alla fall... Mindre risk för brand dessutom.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.